Závodní tým BARTH Racing se zúčastní Rallye Dakar 2015

Závodní tým BARTH Racing se zúčastní Rallye Dakar 2015
Tým BARTH Racing bude reprezentovat Českou republiku na nejnáročnější rallye světa, tedy Rallye Dakar, která startuje 4. Ledna 2015 v Buenos Aires v Argentině.

Tým BARTH Racing vznikl v roce 2014 spojením aktivit motokrosového jezdce Ondry Klymčiwa a Michala Burkoně, který vede firmy skupiny BARTH. Tým vznikl s cílem reprezentovat Českou republiku na nejnáročnější rallye světa, tedy Rallye Dakar, která startuje 4. Ledna 2015 v Buenos Aires v Argentině v Jižní Americe. Rallye Dakar 2015 povede také přes Chile a Bolívii. Svůj první Dakar pojede Ondra Klymčiw na závodním továrním speciálu KTM 450RR. Ostatní členové týmu mu budou dělat asistenci a zázemí.

Úspěšné přípravné závody na Rallye Dakar 2015

Závodní tým BARTH Racing se zúčastnil Merzouga Rallye a jezdec Ondřej Klymčiw přivezl z Afriky krásné umístění. Přípravou na Rallye Dakar 2015 byla Merzouga Rallye, které se konala 18. - 24. 10. 2014 v Maroku. Tato africká zěme poskytuje optimální podmínky pro přípravný závod na Rallye Dakar. Ondřej Klymčiw se na tento závod velmi těšil. Ostrou zkoušku tým BARTH - Racing zvládl skvěle a Ondřej ve velmi silné konkurenci získal 4. místo. Před ním se na prvním místě umístil zkušený norský jezdec Pal Ullevaalseter, na druhém místě dojel Johnny Aubert z Francie a třetí místo obsadil Ital Deny Philippaerts. Překvapením pak byla pohledná španělská jezdkyně Laia Sanz, která obsadila celkově 6. místo a nechala za sebou řadu jezdů mužského pohlaví. Výsledky z letošních závodů slibují, že Ondra se na Dakaru bude prát o přední pozice.

Partnerem týmu BARTH Racing je AutoSystem.cz - jednička ve zprostředkování prodeje nových vozů Škoda, Hyundai, Ford, Opel, Dacia, Peugeot a dalších značek aut.

Držme palce českému týmu BARTH Racing!

Ondra Klymčiw (týmový motocyklový jezdec)
Má za cíl dojet na motorce KTM 450RR svůj první Dakar ve zdraví a pokud možno se i umístit na předních místech
Michal Burkoň (manažer týmu)

Má v týmu na starosti organizaci, asistenční vozy, zázemí v depu, finance a logistiku v Jižní Americe
Karel Scheder (mechanik a trenér)

Bývalý enduro závodník, který se spoustu let držel na špici tohoto sportu – má na starosti servis motorky na trati a v depu
Josef Klymčiw (stravování a zázemí)
Richard Burkoň (PR, média, internet, sociální sítě, fotograf a kamera)

Všichni členové týmu této rallye účastníme poprvé. Držme jim palce!

Zdroj: http://www.barth-racing.cz/

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!