Zaměstnavatelé mohou získat certifikát Společnost přátelská rodině

Zaměstnavatelé mohou získat certifikát Společnost přátelská rodině
Síť pro rodinu, z.s. nabízí i v roce 2021 zaměstnavatelům možnost získat prestižní certifikát SPOLEČNOST PŘÁTELSKÁ RODINĚ. Registrace je otevřena pro firmy z celé ČR, všech velikostí i zaměření, které se snaží o zaměstnanecky vstřícnou a otevřenou firemní kulturu.

Cílem iniciativy, jež probíhá letos již 15. rokem, je motivovat zaměstnavatele k pozitivnímu přístupu při zavádění kroků směřujících ke sladění rodinného a profesního života.

Zaměstnavatelé, kteří se zapojí, projdou procesem zmapování aktuálního stavu. Zjišťuje se, jestli společnost využívá všech možností v rámci opatření pro slaďování práce a soukromého života. A pokud se nalezne prostor, který může být za minimálních finančních nákladů využit pro nastavení dílčích opatření, Síť pro rodinu doporučí, jak s ním naložit. Firmy, které již úspěšně slaďují, získají certifikát s platností na tři roky.

Každá přihlášená společnost získá hodnocení stavu prorodinného prostředí a nabídku dalších možnosti změn pro optimalizaci prorodinně orientované personální politiky.

Přihlásit se je možné online prostřednictvím linku: https://1url.cz/OKWUO. Více informací poskytne expertka na rovné příležitosti Lenka Lenochová - lenka.lenochova@sitprorodinu.cz.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!