Web jízdních řádů PMDP ve zcela novém kabátě

Web jízdních řádů PMDP ve zcela novém kabátě
Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) dnes spouští nový web jízdních řádů. Ten překvapí svým inovativním vzhledem, je responzivní a také nabízí vyznačení nalezených spojení na mapě.

Na konci loňského roku PMDP spustily pilotní verzi nového webu jízdních řádů, otestovaly jeho funkčnost a od počátku tohoto týdne web přešel do ostrého provozu na své známé adrese jizdnirady.pmdp.cz. Změna se netýká jen vzhledu, ale celého systému jízdních řádů v pozadí.

„Nový systém obsahuje i zcela nové rozhraní pro naše dispečery, kteří cestující informují o komplikacích v dopravě prostřednictvím mobilní aplikace, webu, e-mailu a Twitteru. V minulých letech se ukázalo, že jde o jednu z nejvíce využívaných informačních služeb. Samotný web navštíví denně v průměru okolo 10 tisíc uživatelů,“ popisuje Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Nový web je přizpůsoben i pro připojení z tabletů nebo mobilních telefonů, ale určitě nemá nahradit oblíbenou mobilní aplikaci Moje PMDP. Naopak tato aplikace začne v nejbližší době sama využívat data z nového systému jízdních řádů.

„Věříme, že veřejnost přijme tuto změnu pozitivně. Z pilotního provozu jsme zatím měli samé pozitivní reakce uživatelů, kteří chválili přehlednost a zároveň jednoduché používání. Součástí jsou nově i mapy s vyznačením dopravního spojení, které chceme dále ještě vylepšovat. Inspirovat jsme se snažili u řady zahraničních poskytovatelů dopravy,“ říká Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva PMDP a dodává: „Předchozí web jízdních řádů již neodpovídal požadavkům moderní doby a dnešním technickým možnostem.“

Systém jízdních řádů připravovala přímo na míru potřebám PMDP firma ABIRAIL CZ s.r.o. Obě společnosti počítají se spoluprací i při jeho dalším vývoji, jehož cílem bude další zvyšování kvality poskytování informací pro cestující. Plzeňští dopraváci uvítají všechny připomínky, náměty a hodnocení nového webu na emailové adrese jizdnirady@pmdp.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!