Výstava pomůcek pro postižené

Výstava pomůcek pro postižené
Minulý týden proběhla v Liberci výstava zaměřená na asistence osobám se zdravotním postižením. Akce přilákala přes 150 účastníků a prezentovalo se zde 15 organizací. Návštěvníci získali informace o péči, prevenci onemocnění a právech postižených. Výstava zaznamenala pozitivní odezvu.

V minulém týdnu se v Krajské vědecké knihovně v Liberci uskutečnila unikátní výstava zaměřená na asistence personám se zdravotním postižením. Tato významná akce, která proběhla v rámci Týdmnů pro neziskový sektor, přilákala více než sto padesát účastníků, které informovalo a inspirovalo patnáct organizací působících v oblasti podpory zdraví a prevence pro tyto osoby.

Zúčastnění odborníci z řad Všeobecné zdravotní pojišťovny, Státního zdravotního ústavu Liberec či zdravotních mediátorů občanského sdružení D.R.A.K. poskytli návštěvníkům výstavy cenné informace týkající se péče o zdraví a prevence onemocnění. Výstava poskytla svým návštěvníkům jedinečnou příležitost vyzkoušet si kompenzační pomůcky, získat informace o tom, kdo danou pomůcku předepisuje a zda je hrazena ze zdravotního pojištění.

Navíc se představení aktérů v oblasti práce a vzdělání pro postižené zajímaly i další instituce. Úřad práce Liberec seznámil zájemce s projektem, který pomáhá osobám se zdravotním postižením najít vhodné zaměstnání. Technická univerzita Liberec prezentovala svou Akademickou poradnu pro studenty se zdravotním postižením, která jim nabízí podporu v průběhu studia.

Národní rada osob se zdravotním postižením informovala veřejnost o možnostech obhajob práv postižených, aby bylo jasné, jaké přístupy je třeba zvolit pro zajištění jejich lepšího života. Firma ze Sedlčan se na výstavě prezentovala s didaktickými knižkami pro děti se zdravotním postižením a knihou pro zdravé děti, která jim přibližuje situaci svých vrstevníků s handicapem.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!