Vodárna vymění na Klatovské potrubí

Vodárna vymění na Klatovské potrubí
Vodárna Plzeň se připojuje ke stavbě rekonstrukce tramvajové trati na Klatovské třídě a v křižovatce Klatovská x Dobrovského x V Bezovce vymění vodovodní potrubí z šedé litiny z roku 1980 za nové.

Práce na opravě vodovodu si vyžádají dílčí dopravní omezení a vlastní objížďky pro tranzitní a osobní dopravu, které potrvají od 1. do 25. srpna 2023.

Nejzásadnější opatření se dotknou tranzitní dopravy nad 7,5 tuny. Její řidiči staveništěm neprojedou a je pro ně stanovena objízdná trasa Sukovou, Folmavskou a Borskou ulicí.

Osobní doprava směrem z centra města ven bude v místě stavby svedena na tramvajový pás, protože silniční pás zablokuje montážní jáma.

Osobní doprava směrem do centra bude montážní jámu objíždět na druhé straně kolejí a bude odkloněna do ulice Dobrovského, Edvarda Beneše a zpět na Klatovskou třídu. Křižovatku Dobrovského – Klatovská – V Bezovce nebude možné projet z důvodu výkopů zmíněných montážních jam.

"Pokud vše půjde dobře a vyjde úspěšně tlaková zkouška a rozbor odebraného vzorku vody, ukončíme práce do 25. 8. 2023. Podobná situace, kdy využíváme rekonstrukce tramvajové trati pro práci na vodárenské infrastruktuře, je aktuálně v ulici Terezie Brzkové ve Skvrňanech, kde měníme potrubí ve dvou místech. Stejně tomu bylo vloni v ulici Koterovská, kdy jsme vyměnili potrubí na pěti místech," líčí mluvčí vodárny Dana Veselá.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!