Centrum Hájek, nová studna. Vodárenské kapičky opět pomáhají potřebným

Centrum Hájek, nová studna. Vodárenské kapičky opět pomáhají potřebným
Zaměstnanci VODÁRNY PLZEŇ a.s. se angažují v desítkách dobročinných projektů, zaměstnavatel jejich aktivity každoročně finančně podporuje prostřednictvím Vodárenských kapiček.

 Spektrum pomoci nejrůznějším organizacím a konkrétním lidem je široké, nejvíc peněz ale každoročně směřuje především hendikepovaným dětem. 

Celkem 300 tisíci korunami podpořila VODÁRNA PLZEŇ a.s. dobročinné projekty svých zaměstnanců v dotačním programu Vodárenské kapičky 2022.  Projekty pomáhají sportovcům, dětem, hendikepovaným lidem nebo životnímu prostředí. 

Podporu 50 tisíc korun získalo Centrum Hájek, a to na pořízení celotělové vany se saturátorem pro hendikepované děti. „Děkujeme Vodárně za opakovanou pomoc,“ uvedla ředitelka Centra Hájek Lenka Šiková a podotkla, že fungují už 12 let. „Začínali jsme s jedním klientem a dvěma zaměstnanci, dnes máme 30 klientů a 40 zaměstnanců.“

Do Centra Hájek směřovala i další finanční podpora 50 tisíc korun a to pro konkrétního klienta – tříletého Lukáše Jeníčka. Lukášek se potýká jako jediný pacient v ČR se vzácným typem chromozomové aberace. „Jsme velmi šťastní, že můžeme dojíždět na doporučené neurorehabilitace, což je velmi nákladné. Začali jsme s nimi před rokem, kdy byl Lukášek víceméně ležící miminko. Během roku se z něj stal chodec kolem nábytku, takže je to pro nás opravdu velká motivace v tom pokračovat, aby se dostal co nejdál a byl co možná nejsamostatnější,“ řekla Lukáškova maminka Renata Jeníčková. 

25 tisíc korun posílá VODÁRNA PLZEŇ a.s. do Salesiánského střediska mládeže na doučování dětí ze sociálně znevýhodněných rodin, 15 tisíc korun pak na obnovení staré studny na návsi v Kyšicích, 50 tisíc korun klientům Domovinky na pořízení speciálních křesel, 10 tisíc korun panu Martinu Pelákovi na vybudování včelích úlů na úpravně vody na Homolce, 20 tisíc korun na obnovu zeleně v areálu TJ Union Plzeň (Potraviny), 15 tisíc korun na podporu talentovaných dětí a mládeže ve složité sociální či zdravotní situaci prostřednictvím Nadačního fondu Incrementum, 25 tisíc korun panu Ladislavu Krejsovi, organizátorovi akce pro pěstounské rodiny, na společnou aktivitu při pořádání společné víkendové akce s cílem začlenit osvojené děti do rodinných vazeb a 40 tisíc korun na podporu festivalu 30. Haydnovy hudební slavnosti. 

Unikátní projekt Vodárenské kapičky je záležitosti zaměstnanců VODÁRNY PLZEŇ a.s., kteří mohou každoročně požádat konkrétním návrhem o finanční podporu (až 50 tisíc korun) pro organizaci, v níž se aktivně angažují. Podmínkou získání podpory je jejich aktivní účast v navrhovaném veřejně prospěšném projektu. Sami zaměstnanci jsou tak garanty akcí, pro něž žádají podporu. 

„Velmi si jejich práce vážím a jsem rád, že můžeme pomoci dobrým věcem. Každý jsme svým způsobem zaslepen svými starostmi ať už v práci nebo jinde. A je důležité si uvědomit, jak pozitivně můžeme svým jednáním ovlivnit další skupinu lidí,“ uvedl generální ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Jiří Kozohorský. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!