Víte, z čeho se vyrábějí kusové koberce? Materiálů je více

Víte, z čeho se vyrábějí kusové koberce? Materiálů je více
Uvažujete o nákupu nového koberce? Možná se není čemu divit, vždyť podlahové plochy jsou dnes často vcelku fádní a tvrdé povrchy nedokážou vytvořit tu správnou atmosféru. Ideální je volit jejich doplnění v podobě kusových koberců.

Ty vypadají stylově a v mnoha ohledech jsou také funkční. Ne, na mysli aktuálně nemáme klasické celoplošné koberce, ale variace kusové. Ty jsou mnohem menší, skladnější a pořídit si je můžete ve více různých podobách. Vyrábějí se z mnoha zajímavých materiálů. My se na ty základní podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích.

Když je základem koberce umělé vlákno

Pak si můžete být jistí tím, že takový koberec není problém dát klidně i do místností, jež jsou z hlediska pohybu lidí hodně frekventované. Nové koberce z nylonu nebo polyamidu, případně jejich směsi, se vyznačují maximální pevností a odolnosti. Dokážou bez větších problémů vydržet i na místech, kde jiné podlahové krytiny zaostávají a velmi rychle se opotřebovávají. V podstatě jde o jakési standardní variace, které budou sloužit velmi dlouho. Jinak je možné nakupovat také levnější polypropylenové koberce. Ty dokážou i přes relativně nízkou cenu efektivně odvádět vlhkost. Vyznačují se také barevnou stálostí a mnohými dalšími důležitými užitnými vlastnostmi.

Sázka na přírodní původ

Máte rádi materiály, které jsou čistě přírodní? Jasně, proč ne? Mnohé nejmodernější koberce se vyrábějí právě z takovýchto látek. Charakteristické jsou například vlněné kusové koberce. Jejich hlavní předností je schopnost odpuzování nečistot. Mimo jiné jsou také maximálně hebké, což ocení hlavně na zemi si hrající děti. Nebude jim zkrátka zima.

Spousta podob kusových koberců

Ať už se rozhodnete pro přírodní nebo umělé kusové koberce, rozhodně bude z čeho vybírat. Ideální je orientovat se hlavně podle tvarů koberců a také podle barevného provedení.

Zdroj obrázku: AHNsd / Shutterstock.com

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!