Většina ZŠ v Praze 7 bude 25. a 26. 10. otevřena v upraveném režimu

Většina ZŠ v Praze 7 bude 25. a 26. 10. otevřena v upraveném režimu
Základní školy zřizované MČ Praha 7 budou v pondělí 25. 10. a úterý 26. 10. fungovat v upraveném režimu.

Rodiče, pokud je to možné, mohou nechat své děti doma a využít tak prodloužených podzimních prázdnin. Toto rozhodnutí vychází z doporučení Hygienické stanice hl. m. Prahy. Pro rodiče, kterým by tato situace způsobila komplikace, zůstane většina škol v Praze 7 otevřená. V ZŠ Tusarova, Umělecká, Korunovační a Strossamyerovo nám. (včetně dvou detašovaných pracovišť) mohou děti v těchto dnech docházet standardně do svých tříd. ZŠ Fr. Plamínkové ředitelské volno vyhlásí, ale bude zde pro případ nutnosti fungovat školní družina. Zcela zavřená bude pouze ZŠ T. G. Masaryka na Ortenově náměstí, která ředitelské volno ve dvou dnech před prázdninami avizovala od začátku září kvůli realizaci stavebních úprav.

Hygienická stanice hl. m. Prahy vydala 20. 10. 2021 doporučení, aby školy na území hlavního města využily možnost vyhlásit na dny 25. a 26. 10. před podzimními prázdninami ředitelské volno. Cílem je zpomalit narůstající šíření epidemie mezi žáky základních škol a předcházet dalšímu uzavírání tříd i celých škol.

„Vláda bohužel opět nekoná, a tak jako celý rok a půl, co je zde s námi pandemie COVID-19, jsme nuceni na poslední chvíli hasit požáry ve školách, aby nejtvrdší omezení nedopadla znovu na naše děti. Chtěli bychom poprosit rodiče, aby pokud je to možné, děti do škol neposílali, a pomohli tím zmírnit šíření nákazy mezi žáky. Ovšem s ohledem na to, že se toto opatření všichni dozvídají takto na poslední chvíli, zůstane většina našich škol v pondělí a úterý otevřená v upraveném režimu a postará se o žáky, jejichž rodiče si nemohou vzít volno nebo zařídit pro své děti jiný program,“ uvedla radní pro školství a vzdělávání Prahy 7 Hana Šišková.    

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!