Velvyslankyně Gruzie se setkala s hejtmanem Karlovarského kraje

Velvyslankyně Gruzie se setkala s hejtmanem Karlovarského kraje
Velvyslankyně Gruzie v ČR Mariam Rakviashvili navštívila Karlovarský kraj. Na krajském úřadě ji přivítal hejtman Petr Kulhánek. Společně diskutovali o přetrvávající oblibě lázní našeho regionu ze strany gruzínských obyvatel i o možnosti spolupráce v oblasti cestovního ruchu.

„V Gruzii jsou Karlovy Vary a další lázeňská města našeho kraje stále populární, starší generace si dobře pamatuje na dobu, kdy tady trávila lázeňské pobyty a dnešní gruzínská střední třída výrazně podporuje své rodiče, kteří k nám dodnes jezdí. S paní velvyslankyní jsme se shodli, že v tom vidíme potenciál růstu počtu návštěvníků z Gruzie, kteří se sem vracejí, ale i příležitost přilákat mladou generaci mimo jiné na pobyty sportovního charakteru,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Velvyslankyně informovala hejtmana také o zásadních českých investicích například do energetiky a cestovního ruchu v Adžarské autonomní republice, která se nachází na břehu Černého moře. „Zejména v přístavním městě Batumi, které je druhým největším městem v Gruzii, čeští investoři staví přímořské resorty a realizují další projekty. S paní velvyslankyní jsme se domluvili, že nás propojí s vedením Adžárie, neboť její představitelé by měli zájem jednat o konkrétních oblastech spolupráce,“ dodal hejtman.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!