Velký úspěch žákovského týmu karlovarské Obchodní akademie

Velký úspěch žákovského týmu karlovarské Obchodní akademie
Koncem listopadu se ve středočeském Kolíně uskutečnilo celostátní kolo soutěže „Ekonomický tým 2023“. Jedná se o nejvýznamnější ekonomickou soutěž pro žáky obchodních akademií. Celorepublikového kola se zúčastnily vítězné týmy ze 14 krajských kol plus tým domácí obchodní akademie.

Tříčlenná družstva se utkala ve třech disciplínách. Prvním úkolem byla projektová práce na téma Udržitelné podnikání – návrh start-upu. Zde měli soutěžící během pěti hodin vytvořit podnikatelský záměr pro start-up, který klade důraz na udržitelnost a ekologii. Podnikatelský plán měl zahrnovat popis produktu nebo služby, marketingovou strategii, tržní analýzu, finanční plán, udržitelnost a ekologickou efektivitu a plán růstu.

 Druhou část představoval znalostní test, ve kterém týmy prokazovaly své znalosti z oblastí ekonomika, účetnictví, právo a informační technologie. Závěrečným zadáním bylo vypracování prezentace na téma Máme se v Evropě bát Číny? Zde si tým během 30 minut musel připravit prezentaci, kterou pak během deseti minut představil pětičlenné porotě složené z odborníků z praxe. 

Ve velmi vyrovnaném boji se náš tým ve složení Ivana Krseková, Matěj Kosina a Štěpán Řeřicha umístil na skvělém 3. místě a zanechal tak za sebou i nejlepší týmy z prestižních obchodních akademií z Prahy či Brna. Karlovarskému týmu gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci nejen naší školy, ale i celého Karlovarského kraje.

(Autor textu: Mgr. Pavel Bartoš - ředitel školy)

Zdroj: Krajské listy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!