V půlce května proběhl Den linky 155

V půlce května proběhl Den linky 155
Dne 15.5. proběhly na jednotlivých zdravotnických záchranných službách akce ku příležitosti Dne linky 155. Letošní ročník připravila ZZS KVK opět ve Světě záchranářů v Karlových Varech. Dopoledne bylo určeno mládeži, odpoledne široké veřejnosti.

Účastníkům byla představena práce na zdravotnickém operačním středisku (ZOS) a akce se zúčastnily samotní operátoři linky 155. Na jednotlivých stanovištích čekal účastníky vždy jeden příklad zranění a jejich úkolem nebylo poskytnout "pouze" první pomoc, ale také provést volání na tísňovou linku 155, poskytnout správně důležité informace a dále postupovat podle instrukcí operátora ZOS ZZS KVK. Operátorka se přitom vždy nacházela na jiném místě, ale situovaném tak, aby viděla, jak volající její instrukce plní. I pro operátorky bylo obohacující, že viděly, jak si jejich slova volající vykládá.

Mimo těchto stanovišť se také hovořilo o významu automatizovaného externího defibrilátoru (AED) a všichni si mohli vyzkoušet práci s ním.

"Děkujeme všem zúčastněným, dále našim lektorům VVS a operátorkám linky 155 za realizaci akce a Světu záchranářů za zázemí," uvádí na svých facebookových stránkách Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje.

Fotografie z akce viz zde.


Zdroj: facebookové stránky Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje


 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!