V Plzni se daří novým bytům, další dům vyroste v Kollárově ulici

V Plzni se daří novým bytům, další dům vyroste v Kollárově ulici
Plzeň je vedle Brna dalším městem, kde se u nás v posledním období daří poptávce po nových bytech. Jen za první tři čtvrtletí se v Plzeňském kraji prodalo podle statistik společnosti Trigema téměř 250 nových bytů.

Na místě, které leží jen kousek od samotného centra města, navíc již brzy vyroste nový bytový dům CHYTRÉ BYDLENÍ KLR@Plzeň.

Šestipodlažní dům CHYTRÉ BYDLENÍ KLR@Plzeň, který bude v elegantním šedo-bílém kabátě se zajímavými fasádními prvky, nabídne v ulici Kollárova 82 nových bytů v ceně již od 39 000 korun za m2. Byty budou v různých dispozicích - od nejmenších garsonek až po 4+kk. Většina bytů bude vybavena balkónem nebo terasou. Ty budou v nejvyšších patrech dokonce ve velikosti až 16 m2. Architektonický návrh pochází z dílny studia architekta Jana Baxy AIP Plzeň.

„Bytový dům v ulici Kollárova je naším prvním projektem mimo hlavní město. Plzeň a její okolí dlouhodobě vykazují vysoký růstový potenciál, což se zde také odráží ve vyšší poptávce po novém bydlení. Předpokládáme, že náš koncept Chytrého bydlení najde spokojené zájemce i v západočeské metropoli,“ říká Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema.  

Dům je navržený v půdorysu ve tvaru L. Kratší část objektu, která bude směřovat k ulici Kollárova, bude pětipodlažní. Poslední patro bude přitom ustupovat mírně do pozadí. Parkování bude v podzemním podlaží. Sklepy budou v prvním podzemním podlaží a některé rovněž na patře. Ve vnitřním nádvoří bude vytvořena zelená plocha, kde bude prostor pro oddech a dětské hraní.

Součástí standardů bydlení projektu  KLR@Plzeň jsou například energetická náročnost budovy třídy B, využití moderních ekologických materiálů a pracovních postupů a možnost větrání s rekuperací. Nechybí ani zvýšený důraz na bezpečnost. Stěny v přízemí budou proto také zhotoveny z monolitického betonu. Okna budou vybavena bezpečnostní folií. V bytech bude instalován protipožární systém formou stropních čidel a ve společné části budovy najdeme chráněné únikové cesty s vyznačením nouzových tras. 

„Očekáváme, že by se první majitelé nových bytů mohli do bytového domu stěhovat již za necelé dva roky,“ očekává Soural. 

Bytový dům KLR@Plzeň bude na jižním okraji ohraničený ulicí Poděbradova, na západě Karlovou a východě Kovářskou. Projekt bude jen několik málo desítek metrů od centrálního autobusového nádraží a zhruba deset minut pěšky od samotného centra Plzně. V těsné blízkosti je navíc také obchodní centrum Plaza, kde jsou restaurace, multikino, divadlo a různé obchody.

Podle pravidelných analýz společnosti Trigema jsou prodeje v Plzeňském kraji podobné jako například v Olomouckém. Z pohledu regionů dosahují nejvyšší prodeje kraj Jihomoravský, kde se od začátku roku prodalo už téměř 1600 a kraj Středočeský, kde se jednalo o více než 600 bytů.

„Poptávku po novém bydlení v Jihomoravském i Středočeském kraji ovlivňuje především blízkost velkých měst, tedy Prahy a Brna. Plzeň je výjimečná v tom, že ve srovnání s některými dalšími většími městy Česka nabízí dostatek nových pracovních možností, protože zde průběžně vznikají nové příležitosti pro rozvoj obchodu a podnikání,“ dodává Soural. 

Štítky: trigemabyty

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!