V kraji proběhla dopravně bezpečnostní akce

V kraji proběhla dopravně bezpečnostní akce
Ve dnech 27., 29. a 31. října letošního roku proběhla v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnostní a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků v celém Karlovarském kraji celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Ta byla především zaměřená na kontrolu věnování se řízení motorového vozidla a také situaci v silničním provozu ze strany řidičů motorových vozidel.

Policejní hlídky se také samozřejmě zaměřily na dodržování ostatních ustanovení pravidel silničního provozu podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Dále i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Do akce bylo zapojeno přes šest desítek policistů, kteří využívali také speciální techniku, jako jsou například tzv. monukuláry. Tato speciální technika umožňuje policistům lépe kontrolovat chování řidičů za jízdy, jako je například telefonování za jízdy nebo zda je osádka vozidla připoutána. Během dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali téměř 800 vozidel a zjistili 192 přestupků, přičemž 181 z nich vyřešili příkazem na místě a ostatních 11 přestupků oznámili příslušnému správnímu úřadu k projednání. Nejčastějším prohřeškem řidičů byl nevyhovující technický stav vozidla, a to ve 45 případech. Celkem 35 osob nebylo připoutáno bezpečnostním pásem a 5 řidičů při jízdě telefonovalo. V jednom případě za volant usedl řidič pod vlivem návykových látek.

Obdobné dopravní akce budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!