V areálu FN Plzeň se rozjelo zaparkované auto, srazilo ceduli i další vůz

V areálu FN Plzeň se rozjelo zaparkované auto, srazilo ceduli i další vůz
V areálu plzeňské nemocnice došlo k samovolnému rozjetí vozidla, které narazilo do informační cedule a do zaparkovaného vozidla.

Policisté upozorňují řidiče, aby si své automobily řádně zajistili proti pohybu před jejich opuštěním. 

V půl jedenácté dopoledne přijali dopravní policisté oznámení o samovolném rozjetí osobního vozidla v areálu plzeňské nemocnice. Na místě policisté zjistili, že řidička r. 1970 svůj vůz tovární značky Fiat Punto sice řádně zaparkovala v parkovacím stání v blízkosti parkovacího automatu a vjezdové/výjezdové brány z areálu, ale dostatečně nezabrzdila své vozidlo. Vzhledem k tomu, že parkovací místo se nacházelo na nerovné ploše, začal se automobil samovolně rozjíždět. Vozidlo pomalu vyjelo na průjezdovou komunikaci areálu a couvalo přibližně 20 metrů po komunikaci, která je v daném místě ve svahu. Poté vozidlo bez řidiče částečně narazilo zadní částí do stojící informační cedule, která byla umístěna při kraji mimo vozovku. Ta následkem střetu spadla na zaparkované osobní motorové vozidlo, které částečně poškodila. Samovolně rozjetý vůz pokračoval v couvání, až nacouval svou zadní částí do přední části dalšího zaparkovaného osobního motorového vozidla, kde zůstal po nehodě stát. Vozidlo tak tvořilo částečnou překážku na komunikaci. Naštěstí se tato událost obešla bez zranění. Celková výše škody byla na místě předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Díky výborné a bleskové spolupráci zaměstnanců nemocnice policisté na místě zjistili veškeré okolnosti kolize a předmětnou událost s řidičkou vyřešili v příkazním řízení pokutou na místě. Policisté na místě vyloučili u řidičky požití alkoholického nápoje provedenou dechovou zkouškou.

Policisté upozorňují řidiče, že jen dobře zaparkovat nestačí. Pokud se parkovací místa nachází na nerovné ploše či parkujete ve svahu, je obzvláště nutné si svůj vůz proti pohybu řádně zabezpečit nejen zařazením prvního rychlostního stupně ve vozidle, ale i zatažením ruční brzdy.

foto: pčr

Štítky: fn plzeň

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!