Týden mobility také na Vysočině

Týden mobility také na Vysočině
Města a obce Vysočiny se připojují k Týdnu mobility, který se uskuteční od pondělí 19. září, program chystají například v Jihlavě nebo Třebíči.

„Tradiční jihlavský Evropský týden mobility nabídne letos v Jihlavě program opravdu bohatý a pestrý. Kromě už zavedených akcí upozorňuji třeba na sousedskou slavnost pro rodiny Zažít město jinak, Den otevřených dveří Dopravního podniku nebo prohlídky první jihlavské tramvaje, dále na diskusní setkání nad tématy zoblasti dopravy a projektem Kolmo busem pěšky sjihlavskými ježky. Čtvrtek 22. září je Dnem bez aut, Jihlava si jej připomíná mimo jiné celodenním jízdným zdarma ve všech vozech MHD. Zajímavou novinkou je akce Kola pro Afriku – lidé sem mohou dopravit svoje nepotřebné bicykly, mohou být porouchané nebo nepojízdné, po opravě ještě poslouží dětem vAfrice kdopravě do školy,“ popisuje Radek Tulis, tiskový mluvčí jihlavského magistrátu.

Program v Jihlavě

„Vedení města Třebíč schválilo a následně podepsalo dokument Charta 2016, čímž se opět připojuje kosvětové kampaně Evropský týden mobility. Na celý týden je naplánována řada zajímavých akcí pro děti, dospělé i širokou veřejnost,“ doplňuje za třebíčskou radnici Iveta Ondráčková, koordinátorka Projektu Zdravé město a MA21.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!