Tragická nehoda autobusu: Vrtulník přepravil vážně zraněného

Tragická nehoda autobusu: Vrtulník přepravil vážně zraněného
Ve čtvrtek došlo k vážné dopravní nehodě poblíž Hradce Králové, kde se srazila dvě osobní auta. Několik osob utrpělo zranění, nejzávažněji devatenáctiletý muž, který byl převezen do nemocnice vrtulníkem.

U Hradce Králové se srazila dvě auta: vážný úraz utrpěl devatenáctiletý muž

Ve čtvrtek odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě na silnici nedaleko Hradce Králové. Dvě osobní auta se zde srazila v přímém střetu a zranění utrpělo několik osob. Jednou z obětí byl devatenáctiletý muž, kterého musel z místa nehody přepravit vrtulník do nemocnice s těžkými zraněními.

Nehoda se stala kolem 15:30, silnice v místě srážky byla do 20:30 neprůjezdná. Podle policejních informací bylo většinou zraněných mladých lidí. Devatenáctiletý muž, který utrpěl nejzávažnější zranění, byl letecky převezen do fakultní nemocnice. Další tři zranění utrpěli lehké až středně těžké zranění a v době ošetření nebyli v ohrožení života.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje (ZZS KHK) Ivo Novák uvedl: 'Většinou šlo o mladé lidi. Toho nejvážněji zraněného, devatenáctiletého muže, jsme letecky transportovali do fakultní nemocnice. Další tři zranění utrpěli lehké až středně těžké zranění , v době našeho ošetřování byli mimo ohrožení života.'

Tato vysoce publicitovaná nehoda v Královéhradeckém kraji je připomenutím nebezpečí na silnicích a důležitosti dodržování bezpečnostních pravidel. V lednu letošního roku se udála vážná nehoda u Borohrádku na Rychnovsku, kde čelně narazil linkový autobus do několika stromů a vyvrátil je. Řidič před tím na silnici první třídy přejel do protisměru. Zranil se lehce on i dvě děti, které vezl.

Mluvčí hradecké policie Iva Kormošová tehdy uvedla: 'Řidič vyjel do protisměru, kde narazil do stromu. Příčinu zatím šetříme. Na autobusu je škoda milion korun, došlo ke zranění řidiče a jednoho dítěte. Alkohol jsme u řidiče nezjistili.'

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!