Tisíce lidí se vydaly do Lobezského parku na Šumivý máj

Tisíce lidí se vydaly do Lobezského parku na Šumivý máj
Více než 5 000 lidí přišlo během sobotního odpoledne do Lobezského parku v Plzni na druhý ročník akce Šumivý máj. Ochutnat tady bylo možné šumivá, jemně perlivá i klasická tichá vína. Pro návštěvníky byly připraveny také koncerty pěti skupin.

Program byl připraven i pro malé návštěvníky, kteří tady mohli vyrábět upomínkové předměty, skákat na trampolíně a ve skákacím hradu nebo využívat všech herních prvků Lobezského parku. Šumivý máj pořádal městský obvod Plzeň 4.

I když to podle předpovědi počasí nevypadalo, Šumivému máji přálo počasí. „My jsme počasí objednávali už minulý rok, tak jsme rádi, že nám to vyšlo. Lobezský park je krásné místo, lidé sem rádi chodí. Toto místo má velký potenciál,“ říká starosta Tomáš Soukup. „První ročník ukázal, že se Šumivý máj ujal. Letošní návštěvnost ale ještě předčila naše očekávání,“ dodává místostarosta Ing. Zdeněk Mádr.

Návštěvníci Šumivého máje mohli ochutnat vína celkem z 10 vinařství, převážně z Moravy. Žádaná byla právě ta šumivá. „Lidé cíleně přišli na šumivá vína, ptali se po nich. Obecně se dá říct, že jejich spotřeba u nás roste. Ale přišli ochutnat také naše tichá červená vína, která já osobně mám moc rád,“ popisuje Tomáš Hnídák z Čejkovic. Kromě sektů lidé ochutnávali nejvíce bílá suchá, nebo naopak polosladká vína. Vinaři měli připraveno více než 300 beden vína.

Největším lákadlem z hudební produkce byla domácí skupina Lucie revival, která doslova roztančila Lobezský park. Představila se také pražská formace BRK, plzeňský pěvecký sbor Jéčko, plzeňská kapela Queens of Bohemia nebo domácí formace Ocho Río.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!