Světový den zdraví v přízemí nákupního centra Plzeň Plaza

Světový den zdraví v přízemí nákupního centra Plzeň Plaza
Studenti Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy zvou veřejnost na akci Světový den zdraví, která se koná 7. 4. v přízemí nákupního centra Plzeň Plaza. Na devíti tematických stanovištích získáte důležité informace o prevenci nemocí a o svém zdravotním stavu!

Nechte si zdarma změřit krevní tlak, míru tuku a cukru v těle!

Studenti Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy zvou veřejnost na akci Světový den zdraví, která se koná ve čtvrtek 7. 4. v přízemí nákupního centra Plzeň Plaza. Na devíti tematických stanovištích zájemci získají nejen důležité informace o prevenci nemocí, ale budou moci zjistit i vlastní zdravotní stav. Připraveno je například měření plicní ventilace spirometrem nebo měření tlaku, tuku v těle a tělního cukru. Vstup na akci je zdarma.

Poznámka redakce: přímo naproti nákupnímu centru PLAZA sídlí firma KRÁSNÝ-zdravotnická technika s.r.o, která se zdravím úzce souvisí. Nabízí totiž služby v oblasti prodeje, servisu a revizí lékařských přístrojů, zdravotnické techniky již od roku 1998 a prodává také špičkové francouzské dezinfekční prostředky a zdravotní pomůcky v e-shopu www.szo.cz.

„Světový den zdraví jsme v Plzni poprvé pořádali vloni a vzbudil nebývalý zájem veřejnosti. Naším cílem je upozornit lidi na možné zdravotní problémy a vyzdvihnout důležitost prevence,“ říká Romana Chocová zpořádající studentské organizace IFMSA CZ.

Medici návštěvníkům nabídnou například informace o zdravém stravování, studenti stomatologie budou poučovat o správném čištění zubů, připraveny jsou modely prsou a varlat, na kterých se zájemci mohou naučit správnou techniku samovyšetřování a dozvědět se důležité informace týkající se prevence onkologických onemocnění žen a mužů.

„Nezanedbáme ani důležitost první pomoci jako základního vzdělání každého z nás, a proto budou studenti předvádět, jak první pomoc správně poskytnout,“ říká Romana Chocová a dodává, že právě toto stanoviště, kde si lidé zkoušeli resuscitaci a učili se ošetřovat různé druhy zranění, mělo v loňském roce největší ohlas.

Na měřícím stanovišti budou studenti lékařské fakulty poskytovat měření krevní tlaku, tuku v těle a krevního cukru. Velmi důležitá je i prevence pohlavně přenosných nemocí, návštěvníci se proto na stanovišti „Sexuální výchova pro pokročilé“ dozví informace o prevenci proti pohlavně přenosným infekcím. Na dalším na stanovišti „V cizí kůži“ si budou moci vyzkoušet některé pomůcky pronevidomé a slabozraké, bodové písmo a slepecké hole.

Na stanovišti „Smoke free“ budou medici mluvit o nebezpečí a škodlivosti kouření a s pomocí spirometru změří zájemcům plicní ventilaci. Na celkový zdravotní stav má vliv i naše psychika, na stanovišti „Mental health“ se proto budou řešit otázky duševního zdraví.

Návštěvníci dostanou kartu, do které jim studenti zaznamenají veškerá měření, výsledky je možné na stanovištích konzultovat a případně doporučit prohlídku u specialisty.

Akci pořádají studenti Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy v Praze pod záštitou mezinárodní neziskové organizace mediků IFMSA CZ. Akce bude podporovaná Světovou zdravotnickou organizací.

Světový den zdraví

KDY: 7. dubna od 10:00 do 18:00

KDE: Plzeň Plaza, Radčická 2

Vstup zdarma

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!