Studenti z Vysočiny zápolí v celostátní soutěži Svačina roku

Studenti z Vysočiny zápolí v celostátní soutěži Svačina roku
Studenti z Obchodní akademie a Hotelové školy z Havlíčkova Brodu a Vyšší odborné školy a Střední školy hotelové SČMSD Pelhřimov, s. r. o., se účastní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do letošního čtvrtého ročníku se přihlásil rekordní počet 37 škol.
Studenti středních škol se zaměřením na gastronomii budou soutěžit o ceny v hodnotě 20 000 Kč a výrobky Rio Mare. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař Jiří Král. Finále celostátní soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.
Cílem mladých soutěžících je připravit moderní svačinu pro děti, žáky nebo studenty za použití tuňákových výrobků Rio Mare. Nově mohou použít také masové a rybí paštiky Rio Mare Paté v konzervě. Všichni účastnící dostali tuňákové výrobky pro přípravu pokrmů zdarma.
Odborným garantem soutěže je Mistr kuchař Vladimír Picka, který také předsedá odborné porotě. Dalším členem odborné poroty je šéfkuchař restaurace Aureole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Jiří Král. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Finalisty bude provádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová. 
Pořadatelem soutěže Svačina roku s Rio Mare je společnost Bolton Czechia. „Naše tuňákové výrobky se hodí pro přípravu zdravých a chutných svačinek pro děti a žáky do školy, protože obsahují důležité vitamíny, minerály a esenciální bílkoviny. Díky jednoduché přípravě a variabilitě příchutí se však dají použít pro každou příležitost v průběhu celého dne, od snídaně až po večeři,“ popisuje propojení tuňákových výrobků Rio Mare a zaměření soutěže předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Czechia Lukáš Mouca.
Nejlepší mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí celkem 20 000 Kč v dárkových poukazech na nákup zboží v e-shopu. Za vítězství v soutěži Svačina roku s Rio Mare je 7 000 Kč, druhé místo obnáší 5 000 Kč a soutěžící na třetím místě získá poukaz v hodnotě 3 000 Kč. Porota pořadatele soutěže vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. 
Školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové výrobky Rio Mare ve stejných hodnotách. Kromě toho obdrží všichni finalisté včetně zástupců škol balíček Rio Mare. Navíc všem účastníkům finále pořadatel proplatí použité suroviny, které budou pro přípravu jídel potřebovat. 
Soutěž je tradičně dvoukolová. Do pátku 11. listopadu musí účastnící celostátní soutěže zaslat popsaný a nafocený pokrm včetně správně vyplněného průvodního listu. Odborná porota posléze vybere 15 nejlepších, kteří postoupí do finálového kola. Živé finále se uskuteční čtvrtku 8. prosince v gastrostudiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!