Studenti Akademie hotelnictví získali za divočáka zlato. A otevírají dveře

Studenti Akademie hotelnictví získali za divočáka zlato. A otevírají dveře
Letošní podzim byl pro studenty plzeňské Akademie hotelnictví a cestovního ruchu úspěšný. Zúčastnili se celostátních kol gastronomických soutěží pro mladé kuchaře a číšníky.

Své rodiče a přátele pozvali na svatomartinskou husu a naplno rozběhli provoz školního bistra, které sami provozují. Se životem hotelovky i prostorami, kde se vyučuje, se zájemci o studium mohou seznámit na Dni otevřených dveří ve čtvrtek 9. 12. od 10 do 17 hodin.

„Rádi bychom, aby zájemci o studium zažili atmosféru školy a viděli špičkové vybavení našich učeben i kuchyní, díky kterému se můžeme zaměřit na současnou moderní gastronomii,“ uvedla ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

Jedním z důkazů, že studenti Akademie hotelnictví obstojí i v celostátní konkurenci, jsou úspěchy v soutěžích. V říjnu se zúčastnili celostátního kola soutěže Svačinka roku a z klání kuchařských talentů kadetů Gastro Olomouc Olima Cup 2021 si Natálie Koláříková a Petr Bočan z 2. ročníku oboru kuchař číšník přivezli zlato a bronz. Zlato získal Petr Bočan za recept s názvem Divočák, čekanka, omáčka z lesa a dýňový škubánek, bronz si přivezla Natálie Koláříková za originální recept na candáta.

„Jsme na naše studenty velmi pyšní – ve škole klademe důraz především na praktické dovednosti a úspěch v soutěži potvrzuje, že naši žáci dokážou nejen profesionálně připravit chutné jídlo, ale i sami vymyslet originální recepty,“ řekla Jana Linhartová.

V rámci Dne otevřených dveří bude pro zájemce otevřené i školní bistro. Od září v něm veškerý provoz včetně zajištění sortimentu, přípravy občerstvení i obsluhy obstarávají studenti. Bistro zatím slouží výhradně pro potřeby Akademie hotelnictví, v budoucnu ale škola plánuje vybudovat ve vstupních prostorách kavárnu a otevřít ji veřejnosti. Projekt interiéru vzniká ve spolupráci s Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara ZČU.

Návštěvníci Dne otevřených dveří si prohlédnou i salonek školy, kde se koná řada akcí. V listopadu si sem žáci pozvali své rodiče a přátele na podzimní gastronomickou slavnost Svatomartinská husa.

„Vzhledem k situaci s pandemií budeme všechny návštěvníky Dne otevřených dveří žádat o dodržení platných protiepidemických opatření,“ upozornila Jana Linhartová.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu působí v Plzni jako soukromá střední hotelová škola a odborné gastro učiliště už víc než dvacet let. Své studenty připravuje především pro práci ve všech oborech gastronomie. Vychovává manažery hotelového provozu, kuchaře,
číšníky, průvodce v turistickém ruchu a animátory. Mnozí absolventi si už dobyli významné posty ve svém oboru, dvě třetiny absolventů pokračují ve studiu na vysoké škole.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!