Stod usnadňuje očkování: rezervace i telefonicky, termíny na počkání, výběr vakcíny

Stod usnadňuje očkování: rezervace i telefonicky, termíny na počkání, výběr vakcíny
Stodská nemocnice se vždy připojí ke kampaním očkování bez nutnosti registrace. Přesto ale žádá zájemce o očkování, aby možnost registrace a následné rezervace vybraného termínu využívali.

Zájemci přijdou na řadu bez čekání, zrychlí průběh očkování a zdravotníkům usnadní práci. Nemocnice proto lidem rezervaci maximálně usnadňuje. Nabízí třeba registraci i po telefonu, zájemci si vybírají na počkání z velké škály termínů, mohou si zvolit očkovací vakcínu a každý 30. rezervovaný dostane od nemocnice dárek v podobě hodnotné knihy.

„Když očkování bez registrace přiláká i jen sebemenší počet zájemců, je to dobře a budeme takovou možnost nabízet. Přesto vyzýváme všechny, kteří zatím s očkováním vyčkávali, aby i v budoucnu volili raději cestu standardní registrace a rezervace. Vyberou si nejlepší termín, přijdou ihned na řadu a očkování bude rychlé. S ohleduplným přístupem umožní naočkovat víc zájemců a usnadní to i organizaci práce očkovacího místa,“ žádá ředitel Stodské nemocnice Miroslav Zábranský.

Rezervovaní si navíc mohou vybrat termín očkování, který jim nejlépe vyhovuje. „Budeme otvírat termíny vždy na několik dnů dopředu a to v ranních i odpoledních hodinách,“ popisuje vrchní sestra nemocnice a vedoucí očkovacího centra v Kulturním domě Stod Pavlína Tůmová.

Očkování rychle a snadno jednoduše

registrace online https://registrace.mzcr.cz/ i po telefonu 778 882 329
termíny na počkání – velmi brzy po online registraci
velký výběr termínů – na několik dnů dopředu
možná volba vakcíny – Pfizer nebo Moderna
dárek pro očkovance – kniha Hrady, zámky a tvrze Plzeňského kraje
pomoc / konzultace na telefonu 778 882 329

Lidem, které odrazuje registrace na internetu, nabízí Stodští možnost vytvoření registrace i rezervace po telefonu na infolince očkovacího místa 778 882 329. Tento telefon slouží i pro veškeré konzultace k očkování nebo jinou pomoc. Registrovaní si pak mohou vybrat i vakcínu. Ve Stodě je k dispozici Moderna nebo Pfizer.

„Jako poděkování, že zvolili cestu registrace, máme pro tyto zájemce navíc velice hezkou knihu o hradech, zámcích a tvrzích Plzeňského kraje, kterou od nás dostane každý 30. zaregistrovaný,“ doplňuje Miroslav Zábranský, podle kterého je na přelomu července a srpna ideální doba pro zahájení vakcinace.

„Dnes už dostane každý registrovaný termín prakticky na počkání. Odstup mezi první a druhou dávkou je u vakcíny Pfizer pouze 21 dnů. Pokud se tedy vyžaduje pro různé vstupy do kin, na sportoviště, k cestování mít 14 dnů po druhé vakcíně, pak ti, kteří přijdou na očkování v polovině prázdnin, budou moci v září už zase normálně žít bez epidemiologických opatření,“ dodává ředitel s tím, že nelze vyloučit, že koncem prázdnin se mohou kvůli zvýšené poptávce na očkovacích místech opět vytvořit fronty.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!