Spolehlivá záchrana pro miminka - nosní odsávačka hlenů

Spolehlivá záchrana pro miminka - nosní odsávačka hlenů
Správné dýchání je pro miminko velice důležité, proto v žádné domácnosti, kam se má narodit miminko, by neměla chybět nosní odsávačka. Jelikož dospělí si s rýmou poradí, ale miminka potřebují naši pomoc.

Rýma je pro miminko i batole velmi svízelná nepříjemnost. Děti jsou přirozeně unavené, hůře dýchají, často trpí nechutenstvím. Nedoléčená rýma se může navíc vracet a způsobovat chronické záněty nosní dutiny. Správné dýchání je pro miminko velmi důležité, protože posiluje imunitu.

První věc která by vás měla napadnout

Přemýšlíte nad zakládáním rodiny a doumáte nad tím, co všechno musíte mít doma po ruce. Jedna z prvních věcí, která by vás měla napadnout je právě nosní odsávačka. Patří vlastně do základní výbavy pro miminko, protože neumí samo smrkat a také dýchá pouze nosem, takže při onemocnění dýchacích cest je odsávačka zachráncem. 
Preventivní odsátí může dítěti také velmi pomáhat. Domácí zařízení na odsávání hlenů nemusí sloužit jen při rýmě, ale také při alergiích. Neshromažďují se pak v takové míře viry a bakterie, které mohou vést k různým onemocněním. 

Jak vybrat správnou odsávačku pro miminka

Šetrnost a bezpečí je pro vaše miminko to nejdůležitější. Například některé varianty odsávaček nemusí vždy zajistit bezpečnou manipulaci, takže musíte dbát na zvýšenou opatrnost. Naopak u elektrických odsávaček se díky měkkým silikonovým nástavcům vyvarujete poškození a podráždění nosní dutiny vašeho miminka. 
Doporučujeme využít online rádce, díky kterému rychle zjistíte, jaká odsávačka vám bude vyhovovat na 100 %. 

Poznámka redakce: Sací láhev společně s hadicemi a sací špičkou je potřeba po každém použití mýt a dezinfikovat. K dezinfekci odsávaček hlenů doporučujeme kvalitní dezinfekce STÉRIDINE, které splňují nejnáročnější kritéria pro zvláště citlivé lidi, kteří trpí nejrůznějšími alergiemi a jinými reakcemi. 


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!