Sokolov: Závod Sokolovská-24-MTB vyhráli Hanyk a Flašarová (TV Západ)

Sokolov: Závod Sokolovská-24-MTB vyhráli Hanyk a Flašarová (TV Západ)
Sportovní víkend pro bikery proběhl v prvním zářijovém týdnu na sokolovském areálu přírodního koupaliště Michal. V letošním roce se v kvůli koronavirové nákaze nejel žádný 24hodinový závod, a tak se v Sokolově představila řada špičkových jezdců, ale i zájemců, kteří si chtěli především užít unikátní příležitost. Do páteční časovky se zapojilo 58 účastníků.

„Včera jsme dělali pilotní projekt časovky do vrchu - samostatný závod pro běžce a poté samostatný závod pro cyklisty – bikery, s tím, že jsme chtěli nejlepšího běžce a nejlepšího cyklistu porovnat o putovní samovar. Letos vyhrál biker s 2,5 minutovým náskokem oproti běžci, ale klobouk dolů, běžec stíhal bikerovi do kopce, takže to nás i těšilo, že cyklista nebyl až tak rychlý oproti běžci,“ popsal pořadatel akce Martin Sýkora. 

Putovní samovar získal biker Josef Černý z MTB Nežichov Prom-in v čase 18:01,9. 

Hlavní atrakcí byl hromadný start 12 a 24hodinového závodu v sobotu dopoledne za účasti 147členného závodního pole. 

„Děláme na tom tři čtvrtě roku. Pomáhá nám samozřejmě Karlovarský kraj a město Sokolov dotačními programy, dále sponzoři – jak finančně, tak i materiálně, a bez kterých by to asi nešlo. Jsme za to strašně šťastní a nadšení. Všem moc děkujeme,“ přiblížil Sýkora. 

Ve 12hodinovém závodu si prvenství vybojoval Tomáš Sytař z Koloshop Teamu se výborným výkonem 212,5 kilometru. Druhá v absolutním pořadí i mezi muži dojela nejlepší žena Jitka Fleischhansová z Tukan Bike Teamu Karlovy Vary s výtečnými 204 ujetými kilometry. Mezi dvoučlennými posádkami zvítězili Pavel Choteborský a Tomáš Krenc z BIKE Parku Most. 

Na 24hodinovce kraloval Milan Hanyk z MONDRAKER Racing Teamu, který zdolal celkem 54 kol s celkovou délkou 459 kilometrů. Druhý Marek Vágner z Vagnerteam-Krabcycles ujel 450,5 kilometru. Třetí příčku obsadil Němec Roy Bruns z M-Wave Pro Teamu. 

Mezi ženami si nejlépe vedla Nikol Flašarová z BIKE-HERO s úctyhodným výkonem 408 kilometru, čímž zároveň v absolutním pořadí i mezi muži skončila jako pátá. S odstupem druhá žena – Markéta Marvanová z Lapierre Team Czech Republic – ukrojila za 24 hodin celkem 323 kilometrů. Na třetí pozici s výkonem 306 kilometru dojela Dana Kopecká z Team Bike Březová. 

Dvoučlenný tým Michal Dvořák a Jiří Stark z KOME klubu Kraslice s celkovým výkonem 518,5 kilometru zvítězil ve své kategorii. Ve čtyřčlenných týmech bral prvenství Hnízdil Team ULTRAS ve složení Vojtěch Marvan, Ladislav Doležal, Jiří Kalabis a Marcel Červenka s celkovým objemem 552,5 ujetých kilometrů.

Pro účastníky Sokolovské 24 MTB byl připraven také doprovodný program včetně rockového koncertu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!