Sokolov: V sobotu hrají Baníkovci proti Vlašimi

Sokolov: V sobotu hrají Baníkovci proti Vlašimi
Svou první soutěžní výhru v tomto fotbalovém ročníku si Baníkovci připsali ve středu v 1. kole MOL Cupu, když zvítězili 3:0 v Souši. Na první ligové vítězství ještě čekají a mohou si jej připsat už v sobotu, kdy na domácím hřišti nastoupí proti Vlašimi, kterou před čtyřmi měsíci porazili 2:0.

František Šturma: Musíme gólově navázat na pohárový zápas
Baník je společně s Varnsdorfem jediným týmem F:NL, který zatím ještě v nové sezóně nevyhrál. Sokolovští fotbalisté získali jediný bod hned v 1. kola doma proti Hradci Králové, od té doby třikrát v řadě prohráli. Na 16. místě druholigové tabulky mají s jedním bodem skóre 2:6. V poháru se Baníku podařilo postoupit do 2. kola, když ve středu vyřadili divizní Souš 3:0 (0:0).

Sokolovský trenér Šturma vidí klíč k úspěchu v gólech.

„Chtěl bych, abychom gólově navázali na středeční zápas v Souši. Hra není z naší strany vůbec špatná, ale musíme konečně začít dávat více gólů,“ uvedl.

A jak se Baníku v poháru vůbec vedlo?

„Apeloval jsem už před zápasem, že budeme v roli favorita. Této úlohy jsme se zhostili dobře. Až na jednu či dvě šance domácích jsme je k ničemu nepustili, celé utkání bylo pod naším dohledem. Dokud s námi soupeř vydržel fyzicky, bránil dobře, a přestože jsme si šance vytvářeli, v zhuštěném prostoru jsme to měli těžké. Ve druhé půli jsme dali gól, soupeř hru otevřel a my přidali další branky. Skóre mělo být vyšší, ale další šance jsme neproměnili. Jsem hrozně rád, že jsme postoupili do dalšího kola,“ dodal Šturma.

Představení soupeře – FC Sellier & Bellot Vlašim
Středočeši začali nový ročník televizním duelem se Zbrojovkou Brno, ve kterém remizovali 2:2. Poté dokázali díky výhře 1:0 uspět v Prostějově. Následovaly však dvě těsné porážky, nejprve v Pardubicích 1:0, poté doma s Líšní 1:2. Prozatím tak Vlašimi patří v tabulce 12. pozice se čtyřmi body a skóre 4:5. V MOL Cupu se soupeři také povedl postup do 2. kola, když po vítězství 3:1 vyřadil Ostrou.

Ve 4. kole poslali trenéři Vlašimi Michal Mašek s Václavem Hradeckým na hřiště tuto jedenáctku: Řehák – P. Breda, Broukal, J. Štochl, P. Pilík (89. Šabanov) – Janda, Skopec, Blecha (58. Jelínek), Svoboda – Dias (71. Plachý), Fotr.

„Vlašim jsem viděl ve třech zápasech. Má mladý běhavý tým, který se snaží o kombinační fotbal, což by nám mohlo sedět, protože chceme hrát podobným stylem. My máme zkušenější tým a věřím, že právě naše zkušenosti v sobotu na hřišti prodáme,“ říká k soupeři trenér Šturma.


Zdroj: Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!