Sokolov: SUAS nabídla městu další tři domy ke koupi (TV Západ)

Sokolov: SUAS nabídla městu další tři domy ke koupi (TV Západ)
Nabídku na odkup dalších tří domů obdrželo město Sokolov od společnosti Sokolovská uhelná. V březnu jsme informovali o jiné nabídce, kterou město akceptovalo a získalo tak trojici domů za 4,8 milionu korun. Ty chce nechat postupně zdemolovat a na místě postavit parkoviště.

„Dostali jsme další nabídku na možný odkup objektů, které Sokolovská uhelná koupila od společnosti LB Soukenická z Liberce. Jedná se o tři objekty. Jeden v ulici Svatopluka Čecha, další v ulici Divadelní a poslední v Hornické ulici. Po krátké diskuzi doporučuje Rada zastupitelstvu tyto objekty koupit. Částka by se měla pohybovat kolem 6 milionů korun. V podstatě se sestává ze stejné částky, za kterou Sokolovská uhelná tyto objekty kupovala, plus několik procent transformační náklady, které s tím měla. Čili město Sokolov, kdyby reflektovalo na původní nabídku, tak proti této částce nic netratí, zůstává prakticky na stejné výši, jako bylo předloženo na zastupitelstvo již někdy před rokem a půl. Co se týká samotného nakládání s objekty – nebude docházet k demolicím tak, jako v té první vlně, protože se jedná o objekty, které jsou v lepším stavu, a je možné je využít do budoucna buď na rozšíření bytového fondu nebo na nějaké kanceláře, příp. u objektu v Divadelní ulici i na možné rozšíření internátu pro budoucí policejní a vojenskou školu,“ vysvětlil místostarosta Sokolova Karel Jakobec. 


Domy jsou neobydlené, mají zazděné výplně ve spodních patrech, aby nelákaly vandaly. Nabídkou s cenou ve výši 4,9 milionu korun bez DPH se bude zabývat Zastupitelstvo města ve čtvrtek 25. června. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!