Sokolov: Škole se dostalo díků od UNICEF za její aktivity

Sokolov: Škole se dostalo díků od UNICEF za její aktivity
Nebyla to náhoda, že v Základní škole Rokycanova přivítali Pavlu Gomba, výkonnou ředitelku české pobočky Dětského fondu OSN – UNICEF. Centrálka si „začala“ s UNICEF už před časem a ředitelka školy byla i tváří UNICEF v jedné z kampaní. Pavla Gomba přijela poděkovat škole za její aktivity i podporu děti z Ukrajiny zasažených válkou prostřednictvím Dětského fondu UNICEF.

Ve škole navštívila Pavla Gomba výuku v některých třídách a poté se setkala se školáky při besedě. Té se zúčastnil kromě ředitelky Petry Šiškové i místostarosta Ladislav Sedláček. Výkonná ředitelka české pobočky UNICEF dětem vyprávěla o historii i poslání Dětského fondu OSN a nechyběly ani zajímavé příběhy z její práce. Prostor byla také pro dotazy z publika. Pavla Gomba poděkovala všem, co se snaží nad rámce svých povinností podnikat cokoliv ve prospěch ostatních.

V závěru setkání převzala Pavla Gomba symbolický šek na 35 000 korun, což byl výtěžek z Jarního jarmarku radosti určený právě pro Dětský fond OSN – UNICEF. Radost jí určitě udělal i obraz srdcí věnovaných školou UNICEF. A od Jana Žáka dostala krásnou kytici květů v barvách dětského fondu. Čtrnáctiletý žák školy Jan Žák se stal vloni vítězem prvního ročníku ankety Dítě Česka (společně s Danielou Evo Rybkovou), kterou organizovala česká pobočka Dětského fondu OSN – UNICEF.

Zdroj: Město Sokolov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!