Sokolov: Při opravě Lidického nábřeží bude zajištěno parkování

Sokolov: Při opravě Lidického nábřeží bude zajištěno parkování
Komunikaci v Lidického nábřeží čekají rozsáhlé stavební úpravy a proto město přišlo s pomocí pro jeho obyvatele a zajistilo náhradní parkoviště. Po dobu rekonstrukce ulice budou moci parkovat na ploše u kláštera. Musí si ale vyzvednou parkovací kartu, kterou bude od 7. března vydávat v úřední době Městský úřad Sokolov - odbor rozvoje města.

Parkovací karta bude nepřenosná, bude na ní vyznačena registrační značka automobilu a bude mít své číslo. Obdrží ji pouze lidé s bydlištěm Lidické nábřeží a pro jeden automobil. Parkovací karta na plochu u kláštera bude platná po celý den i noc. K dispozice je přibližně sedm desítek míst. Jednotlivá místa však pro konkrétní auto rezervovat nelze.

Vedení města chápe komplikovanou situaci obyvatel Lidického nábřeží. Proto dlouho dopředu hledalo řešení. Místostarosta Jan Picka uvedl, že sice není úplně ideální, ovšem určitě mnoha lidem pomůže. "Většina požadavků na parkování by měla být pokryta. Problém s parkováním se týká zhruba sto třiceti rodin,“ uvedl místostarosta.

Situaci na parkoviště bude kontrolovat městská policie, aby dohlédla na to, že zde parkují pouze ti, kteří mají platnou městskou parkovací kartu. Ti, kteří nenajdou na vyhrazeném parkovišti místo, musí zaparkovat jinde. Nabízí se parkoviště třeba u polikliniky nebo u gymnázia.

Stavební práce na Lidickém nábřeží mají začít ve druhé polovině března. Město již podepsalo smlouvu se zhotovitelem a nyní se čeká na předání staveniště. Rekonstrukce má trvat asi půl roku. "Nebývá zvykem, aby se radnice takto o své obyvatele starala. Je to poprvé, co vedle stavebních prací řešíme i náhradní parkování pro naše obyvatele. Snažíme se vyjít většině vstříc a věříme, že se rekonstrukce podaří," dodala starostka Renata Oulehlová.

Zdroj: Město Sokolov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!