Sokolov: Nemocnice modernizuje chirurgické a interní oddělení za více než 4 miliony

Sokolov: Nemocnice modernizuje chirurgické a interní oddělení za více než 4 miliony
Částku přesahující čtyři miliony korun investuje Nemocnice Sokolov do modernizace lůžkové části chirurgického a interního oddělení. Cílem je zkvalitnění nabízených služeb a zajištění vyššího komfortu pro pacienty, ale také pro sestry a lékaře nemocnice. Modernizace oddělení má být dokončena na začátku roku 2019.

Na chirurgii se rekonstruuje celkem 10 pokojů pro pacienty. Budou se zde kompletně měnit okna, podlahy a sociální zařízení. Vzniknou zde také nové prostory a zázemí pro sestřičky a postupně se drobných oprav dočkají i místnosti, které slouží jako zázemí pro personál, vyšetřovny, sesterny a sklady materiálu. 

„Budujeme nová a bezbariérová sociální zařízení, která nahradí stará umakartová jádra. Měníme okna na pokojích pacientů, podlahové krytiny na pokojích a hlavní chodbě, opravujeme elektroinstalaci a rozvody kyslíku. Chceme, aby se u nás pacienti cítili bezpečně a komfortně,“ doplnil Jaroslav Kratochvíl.

Modernizace oddělení má být dokončena na začátku příštího roku. Do přízemí pavilonu A se poté přesune neurologie a do 1. patra se vrátí chirurgie. Souběžně s oddělením chirurgie se modernizuje i pavilon C, kde se nachází interna. 

„Náklady na modernizaci obou pater jsou 3 miliony 400 tisíc na chirurgii a 900 tisíc na internu,“ uvedl ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Obě oddělení jsou nyní v neomezeném provozu v náhradních prostorech.


Zdroj: facebookové stránky Nemocnice Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!