Sokolov: Nejvyšší výhra v sezóně. Baník porazil Prostějov

Sokolov: Nejvyšší výhra v sezóně. Baník porazil Prostějov
Po zaváhání v Třinci, kde padli 0:2, se baníkovci vrátili zpět na vítěznou vlnu v domácím utkání 9. kola Fortuna:Národní ligy, ve kterém přivítali nováčka z Prostějova. Po rychlé brance Adama Ševčíka zaznamenal premiérový gól v našem dresu Erik Liener, který pak deset minut před koncem výstavní střelou zpečetil baníkovské vítězství 3:0.

Kvůli zranění museli sokolovští trenéři oželet Jana Kosaka, místo kterého dostal od začátku prostor Erik Liener, 23letý slovenský záložník a poslední letní posila klubu. Toho vyslal ve 2. minutě do brejku nákopem Mišůn, Liener po levém křídle utekl až před Brédu, jehož se pokusil obstřelit, jenže prostějovský gólman tento pokus vyrazil. Naštěstí se na správném místě zjevil Adam Ševčík, který z dorážky neomylně poslal balón do sítě – 1:0. V 6. minutě si na Vávrův roh naskočil Ondřej Ševčík, svého bratra ovšem nenapodobil – zamířil těsně nad. Na opačné straně mohl srovnat kapitán Kroupa, po centru zprava našel jen připraveného Belaně. Ve 13. minutě se rýsovalo zajímavé přečíslení, bohužel pro domácí tým byl Vávra vystaven do ofsajdu.

Baníkovci svého soupeře přehrávali a prahli po další brance. Blízko k ní měl Čihák, jehož bomba z 23. minuty se však mezi tři tyče nevešla. V 25. minutě už Baník udeřil. S chutí hrající Štípek vyslal z pravé strany centr šajtlí do ideálního prostoru, kam si naběhl nikým nehlídaný Erik Liener a dobře umístěnou hlavičkou nedal Brédovi šanci a premiérový start v základní sestavě vyšperkoval i první trefou. Ve 37. minutě se Západočeši blýskli povedenou akcí. Adam Ševčík přenesl hru na levou stranu, Vávra s míčem na noze pronikl až do šestnáctky, kde střílel jen vedle tyče. O minutu později prošel Štípek středem hřiště od půlící čáry až před pokutové území, odkud vyslal střelu znovu jen těsně vedle tyče. V závěru poločasu pak zahrozili hosté, když Machynek z úhlu křižnou střelou prověřil Belaňovu pozornost.

Do druhého poločasu měli Prostějovští mnohem lepší nástup než do toho prvního. Jejich zlepšený výkon však šanci nepřinesl. V 52. minutě si Štípek navedl zleva míč na střelu, mířil však jen doprostřed brány. Po dalších pěti minutách zahrával standardku Dvořák, míč proletěl na zadní tyč, kde číhal osamocený Čihák, jenže balón mu pod nohama utekl. Dvacet minut před koncem zápasu dostali hosté výhodu zajímavého trestného kopu. Koudelka poslal míč jen do zdi, odražený balón si našel Sus a tvrdým pokusem vystřelil kousek nad břevno. O gólovou tečku tohoto duelu se postaral opět Erik Liener. V 81. minutě hosté odvrátili míč za pokutové území, tam si jej našla sokolovská jedenadvacítka a parádní dělovkou do levé šibenice stanovila výsledek na 3:0 pro Baník.

Sokolovští fotbalisté si připsali třetí vítězství v sezóně a do úterního pohárového souboje s prvoligovou Ostravou mohou jít dobře naladěni. Očekávané utkání 3. kola MOL Cupu začíná v úterý v 16:00 hodin. 

"Dokázali jsme si, že umíme podat lepší výkon než v Třinci," uvedl Pavel Horváth (více viz zde).


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!