Sokolov: Město začalo používat k dezinfekci generátor ozonu

Sokolov: Město začalo používat k dezinfekci generátor ozonu
V boji proti nebezpečí nákazy koronavirem začalo město používat speciální generátor ozonu, který účinně likviduje spóry bakterií, viry, plísně i různé mikroorganismy. Je proto vhodný k dezinfekci interiérů, kde se zdržuje více osob. Přístroj zajistila městská společnost Sokolovská bytová a postupně bude nasazován všude, kde je zapotřebí.

Aktuálně byl již generátor ozonu použit v prostorách Městského domu kultury, kde se ve velkém šijí ochranné roušky. Poté putoval do první z mateřských škol, svou úlohu plnil v MŠ Alšova. Tato mateřinka je vyčleněna pro děti rodičů zaměstnaných ve složkách Integrovaného záchranného systému pracujících ve správním obvodu Sokolova.

Postupně bude využit i v dalších školkách. Ozón má silně antioxidační a dezinfekční vlastnosti a vyniká mimořádně velkou mikrobiocidní účinností. Proto se využívá k dezinfekci a dezodorizaci nejrůznějších prostor. Po aplikaci nezanechává žádné stopy, nezpůsobuje alergické reakce či dýchací potíže, které mohou vytvářet například chemické dezinfekční prostředky. Jeho použitím nedochází ke kontaminaci životního prostředí. Ozón se nachází přirozeně v okolním prostředí. Jeho molekula se skládá ze tří atomů kyslíku (O3) a lidově se mu přezdívá „aktivní kyslík.“


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!