Sokolov: Město končí s vykupováním garáží na Jižním lomu

Sokolov: Město končí s vykupováním garáží na Jižním lomu
Výkup starých garáží v lokalitě Jižní lom definitivně skončí k 30. červnu letošního roku. Město Sokolov vykupuje v lokalitě Jižní lom pozemky včetně garáží od konce roku 2017 a většinu jich už získalo. Pro odkup pozemků s garážemi stanovilo město pevnou (nepřekročitelnou) kupní cenu 10 000 Kč.

Zájemci, kteří ještě mají zájem prodat pozemek s garáží, mohou kontaktovat Ing. Leonu Mlejnkovou, DiS., referentku odboru správy majetku Městského úřadu Sokolov. A to telefonicky na čísle 354 228 240, e-mailem na adresu leona.mlejnkova@mu-sokolov.cz nebo osobně na městském úřadu v kanceláři č. A.0.19 v úředních hodinách.

Podstatná část plánu, a to odstranit opuštěné a zchátralé garáže z lokality Jižní lom, je už splněna. Zmizelo více než na 130 garáží, které v uplynulých letech město vykoupilo od jejich vlastníků. Na místě zůstalo jen pár desítek garáží. Město do budoucna plánuje, že by na území po odstraněných garážích vznikl revitalizovaný prostor podobný tomu, jaký je za Krejcarovou lávkou. A především hodlá tímto způsobem zrušit lokalitu, kde vznikají černé skládky a stahují se sem lidé bez domova.

Téměř celá plocha, na které jsou garáže postaveny, se nachází v záplavovém území stoleté vody. Nelze tu tedy stavět žádné trvalé objekty.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!