Sokolov: Kradl sladkosti. Skončil ve vazbě

Sokolov: Kradl sladkosti. Skončil ve vazbě
I v době nouzového stavu, vyhlášeného usnesením vlády České republiky, a tím zvýšenou trestní sazbou měl teprve dvaadvacetiletý mladík krást v supermarketu v Sokolově. Tam měl přijít v pátek 9. října letošního roku v odpoledních hodinách a do svého oblečení si uschovat čokoládu a několik kusů oplatek.

Následně měl bez zaplacení opustit prodejnu, ovšem jeho počínání po celou dobu sledoval pracovník ostrahy, který muže u východu zadržel a přivolal policejní hlídku. Pokud by se mu podařilo sladkosti odcizit, způsobil by škodu necelých 200 korun.

Policisté muže, který byl v minulosti již několikrát za krádeže pravomocně odsouzen, převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům. Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!