Školní cukrárna v Horšovském Týně přivítala své první hosty

Školní cukrárna v Horšovském Týně přivítala své první hosty
V úterý během svého slavnostního otevření a krátce po něm přivítala své první hosty školní cukrárna Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Horšovském Týně.

Škola ji v dopoledních hodinách otevřela v ulici E. Beneše za účasti statutárního náměstka hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Petra Vanky a Vladimíra Kroce, člena Rady Plzeňského kraje odpovědného za oblast školství a sportu.

Cukrárna byla vybudována v rámci zkvalitnění odborného výcviku oboru „cukrář“ a „kuchař číšník“ jako další pracoviště pro získávání odborných praktických dovedností žáků těchto oborů. Byla vybudována v nevyužívané přízemní části budovy, která dříve sloužila jako kotelna. Celá budova byla v rámci rekonstrukce zateplena, byl odstraněn vstupní přístavek, který byl v havarijním stavu, a byl vybudován nový vstup do 1. NP. V přízemní části budovy tak vznikla část pro posezení u kávy, část prodejní a výrobní, skladovací a zázemí pro žáky a pedagogy.

„Rekonstrukce byla dokončena již v roce 2019, ale vzhledem k situaci s COVID 19 ji bylo možné otevřít až dnes. Věřím, že se nová cukrárna stane příjemným místem jak pro studenty, kteří si vyzkouší práci ve svém oboru takříkajíc ‚od píky‘, tak pro jejich hosty a všechny návštěvníky,“ řekl během slavnostního otevření cukrárny radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc. Dodal, že vítá i to, že celkovou rekonstrukcí přízemí budovy došlo ke zhodnocení nemovitého majetku kraje a k úsporám energií.

„Dortíky a zákusky ze školní produkce byly výborné. Moc jsem si na nich pochutnal a nepochybuji o tom, že  se cukrárna stane oblíbeným cílem rodin s dětmi i těch, kteří budou Horšovským Týnem projíždět na víkend strávený v jeho krásném okolí. Studentům přeji mnoho spokojených zákazníků, myslím, že vedení školy na ně bude moci být pyšné,“ řekl po ochutnávce produktů nové cukrárny statutární náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, IT a evropské záležitosti Petr Vanka.

Celkové náklady na rekonstrukci budovy  činily 3,8 milionu korun.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!