SEAT Arona - jeden vůz, bezpočet možností

SEAT Arona - jeden vůz, bezpočet možností
SEAT nedávno představil modernizovanou verzi svého bestselleru v segmentu B, modelu Arona, a současně s ní uvedl na trh také nový stupeň výbavy Xperience, který je ideální jak pro obyvatele měst, tak pro dobrodruhy.

Přelom léta a podzimu je totiž pro mnohé ideální dobou pro dlouho očekávanou dovolenou. Letošní rok je však stále ještě ovlivněn pandemií onemocnění COVID-19, a tak velká část Evropanů cestuje za poznáním a novými zážitky automobilem. Hlavním trendem se stává turistika ve vlastní zemi, ale řada lidí se ani za ztížených podmínek nehodlá vzdát své vysněné dovolené na mořských plážích. Roste rovněž obliba venkovských oblastí a své věrné příznivce mezi turisty mají také velkoměsta. Bez ohledu na destinaci a osobní preference hrají automobily pro mobilitu i nadále zásadní roli, ať se jedná o cestování do nejznámějších turistických center, nebo do nejúžasnějších zapadlých míst na venkově.  Z tohoto důvodu vám při výběru vhodného vozu doporučujeme posoudit jeho provozní vlastnosti jak v ulicích velkoměsta, tak i na venkovských silnicích.

Níže přinášíme pět tipů, jak získat maximum z modelu SEAT Arona Xperience a užít si cestu i samotný cíl.

Komfort především

Cestování automobilem by mělo být komfortní, ať cestujete ve dvou, s rodinou, přáteli nebo sami. Díky tomu budete chtít zvolit i opravdu nečekané trasy. Arona Xperience proto nabízí ve svém interiéru výrazně kvalitnější materiály a posouvá úroveň komfortu na ještě vyšší úroveň. Součástí výbavy je multifunkční volant obšitý kůží Nappa, nově navržená přístrojová deska s měkkými materiály a větší plovoucí displej informačního a zábavního systému s úhlopříčkou až 9,2 palce. Prostorný interiér a zavazadlový prostor o objemu 400 litrů jsou navíc zárukou, že nic nebude bránit ani velkým dobrodružstvím.

Vždy ve spojení

Pobyt v úžasné přírodě nemusí být v rozporu s nejmodernějšími technologiemi za volantem. Díky novému systému  SEAT CONNECT je nyní připojení chytrého telefonu k vozu ještě rychlejší a snadnější. Prostřednictvím mobilního telefonu můžete mít dokonce trvalé spojení se svým vozem a pomocí aplikace získávat na dálku jeho provozní údaje a data o poloze. Díky této funkci už nikdy nebude problémem, pokud zapomenete, kde jste vůz zaparkovali,ať je to v neznámém městě, nebo na vrcholu nejimpozantnějšího útesu, protože ho můžete snadno najít a dokonce zamknout nebo odemknout jeho dveře, nastavit alarm proti odcizení či zkontrolovat stav vozidla před usednutím za volant.

Robustní a bezpečný

Na jízdu po nejhrbolatějších cestách musíte být připraveni. Nový SEAT Arona Xperience umocňuje svůj offroadový charakter robustnějším vnějším designem, který zahrnuje větší nárazník, novou masku chladiče a zadní difuzor. Ale jeho síla nespočívá pouze v atraktivním vzhledu. Řada asistenčních systémů zajistí ochranu dokonce i na nejnebezpečnějších silnicích. Mezi tyto pomocníky patří Travel Assist, jenž kombinuje systémy ACC a Lane Assist v celém rozsahu provozních rychlostí, Side Assist, který detekuje ostatní vozidla v oblastech slepého úhlu do vzdálenosti až 70 metrů od vozu, a parkovací asistent se zadní kamerou.

Osvětlená silnice i za nejtemnější noci

Ať preferujete jízdu za dne, nebo v noci, dobré osvětlení je klíčové, ale někdy bývá viditelnost na silnicích nižších tříd velmi špatná, což mobilitu komplikuje. Model Arona Xperience je proto vybaven 100% Full LED předními světlomety včetně nově navržených a umístěných mlhových světlometů. Asistent pro dálková světla navíc zabraňuje oslňování ostatních řidičů detekováním vozidel vpředu, jedoucích oběma směry, a automaticky přepíná mezi dálkovými a tlumenými světly. V interiéru je ambientní osvětlení na předních dveřích spolu s barevnými a osvětlenými výdechy ventilační soustavy ve specifické barvě pro stupeň výbavy Xperience: zelená Aran.

Splynutí s krajinou

Říká se, že barva vašeho vozu vyjadřuje vaši osobnost, ale co kdybyste ji mohli využít také k vlastnímu maskování na neočekávaných místech? Ať se vydáte k moři, na hory nebo k ikonickým budovám, model Arona nabízí mnoho barev a jejich kombinací u dvoubarevného lakování karoserie, aby dokonale splynul s okolní krajinou. Například nový modrý odstín Sapphire Blue lze snadno zaměnit za modré nebe, nový modrý lak Asphalt Blue připomíná rozbouřené moře a nový odstín Dark Camouflage (dodává se výhradně pro model Arona) vytváří dojem listnatého lesa za soumraku.  Pro střechu je kromě již dvou dříve nabízených barev – šedé Magnetic Tech nebo černé Midnight – perfektním odstínem nový lak bílá Candy, který dokonale ladí s mraky za teplého dne.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky SEAT ?

Pokud si chcete pořídit auto značky SEAT za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!