Region: Vylákal peníze, zboží nedodal, peníze nevrátil

Region: Vylákal peníze, zboží nedodal, peníze nevrátil
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Prahy, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Obviněný muž se měl od první poloviny srpna do druhé poloviny listopadu loňského roku zaměřit na jeden z internetových portálů, kde je možné nakupovat nebo také prodávat různé zboží.

Nejméně ve čtrnácti případech měl sedmadvacetiletý muž reagovat na inzerované poptávky na zboží. Zajímat se měl především o poptávky na autodíly, koupi motocyklu nebo například traktoru. Reagovat měl vždy z telefonního čísla a po komunikaci měl zájemcům sdělit, že poptávané zboží má k prodeji. Pokaždé měl vylákat z poškozených osob různé finanční částky, které si nechával zasílat předem na svůj bankovní účet. Zboží ale následně nedodal a peníze zpět neodeslal.

Na stejném internetovém portálu měl obviněný muž také nejméně v sedmi případech vytvořit inzeráty a nabízet motocykl značky Jawa. Poté, co se mu na inzerát měli ozvat zájemci, měl z nich následně vylákat různou částku finanční hotovosti, kterou si měl nechat zaslat předem na bankovní účet. Následný postup byl stejný jako v předešlých případech. Obviněný muž nabízené zboží nedodal a peníze zpět nevrátil.

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu kolem 650 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného sedmadvacetiletého muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!