Region: Startuje 9. ročník výtvarné soutěže pro seniory

Region: Startuje 9. ročník výtvarné soutěže pro seniory
Hejtman Karlovarského kraje vyhlašuje devátý ročník výtvarné soutěže s názvem „Věk pro nás není překážkou“. Zapojit se mohou senioři od 60 let, kteří žijí v Karlovarském kraji.

„Další ročník soutěže, která se zaměřuje na naše nejstarší občany, právě odstartoval a já se opět velmi těším na díla, jež budou do soutěže přihlášena. V minulém roce jsme zaznamenali zatím nejvyšší počet přihlášených prací, což svědčí o velké oblibě tohoto výtvarného klání. Mezi pracemi se objevují opravdové skvosty a já jsem velmi rád, že naši senioři jsou aktivní a s velkou vervou se věnují uměleckým činnostem,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Soutěž „Věk pro nás není překážkou“ si klade za cíl ukázat, že i senioři dokáží vytvořit hodnotná a krásná díla. Do soutěže se mohou zapojit lidé od 60 let, kteří žijí v Karlovarském kraji. Vyhlášeny jsou tradičně tři kategorie, kterými jsou: kresba, malba a grafika, dále fotografie a poslední kategorií jsou ruční práce. Letošní ročník přináší jednu změnu v pravidlech, a to, že každý soutěžící může přihlásit pouze jednu svou práci.

Příspěvky do soutěže, které nejsou starší dvou let, je možné odevzdávat v termínu od 10. ledna  do 28. února 2022. Účastníci je mohou přinést osobně na krajský úřad, a to po předchozí domluvě na telefonním čísle 354 222 116, případně je mohou také zaslat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Jitka Čmoková, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Každé dílo musí být označeno názvem, jménem, adresou, telefonním kontaktem a věkem autora.

O výsledcích výtvarné soutěže bude rozhodovat odborná porota ve složení – Stanislava Petele – profesionální fotografka, Ivana Sedláčková – vedoucí výtvarného oboru na ZUŠ Antonína Dvořáka Karlovy Vary a Jan Samec – ředitel Galerie umění Karlovy Vary. V každé kategorii budou vyhodnocena tři vítězná díla. Stejně jako v loňském roce bude udělena také cena Českého rozhlasu Karlovy Vary, který se opět stal mediálním partnerem soutěže. 

Výsledy budou zveřejněny v březnovém čísle Krajských listů, na krajském webu a facebooku. V případě příznivé epidemiologické situace nebude chybět ani výstava všech soutěžních prací. 


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!