Region: Novinka v poskytování náborových příspěvků pro nové zdravotníky

Region: Novinka v poskytování náborových příspěvků pro nové zdravotníky
Novinku v poskytování náborových příspěvků pro nové zdravotníky nastupující do nemocnic si pro letošek přichystal Karlovarský kraj. Kromě lékařů, sester a dalšího zdravotnického personálu mohou náborový příspěvek získat i primáři. Kraj tak reaguje na nedostatek zdravotníků v nemocnicích v Karlových Varech, v Sokolově v Chebu a Ostrově.

Pokud to schválí krajští zastupitelé, je na náborové příspěvky připraveno celkem 7 milionů korun.

Výše náborového příspěvku dosáhne při celém úvazku pro nového primáře jednorázově 600 tisíc korun, pro lékaře 400 tisíc korun, sestry a další vybrané profese zdravotníků, jako jsou například radiologičtí asistenti, fyzioterapeuti nebo laboranti, dostanou 150 tisíc korun.

 „Uvědomujeme si, že získat kvalitní zdravotníky a udržet je v nemocnicích, není jednoduché a potýkají se s tím všechny kraje. Chceme všechny, kteří uvažují o nástupu do našich nemocnic, motivovat a usnadnit jim rozhodování,“ vysvětlil uvolněný krajský zastupitel Josef März.

Podmínkou udělení náborového příspěvku je mimo jiné to, že zdravotník odpracuje v konkrétním oddělení 3 roky. Dále by nemělo jít o někoho, kdo pracuje v akutní lůžkové péči jiné nemocnice na území regionu.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!