Region: Karlovarský kraj přispěje žákům na individuální studium v angličtině

Region: Karlovarský kraj přispěje žákům na individuální studium v angličtině
Karlovarský kraj podporuje žáky středních škol ve vzdělávání i nad rámec školní výuky. V letošním roce pro ně vyčlenil částku 351 000 korun, aby se mohli zapojit do programu Centra pro talentovanou mládež, který používá angličtinu jako hlavní jazyk při studiu. Rozhodli o tom krajští radní během svého zasedání.

„Jedná se o vysoce kvalitní on-line lekce s profesionálními instruktory, kteří žáky provází studiem, poskytují jim zpětnou vazbu a dohlíží na potřeby a rozvoj každého studenta individuálně. Ten má na výběr z celé řady témat od historie, přes matematiku, programování až po například psychologii nebo globální studia. Kurzy jsou rozlišené dle obtížnosti s tím, že po absolvování toho nejnáročnějšího bude žák plně připraven ke složení mezinárodní oborové Advanced Placement zkoušky, která mu může pomoci při přijímacím řízení na vysoké školy v Čechách i zahraničí,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jindřich Čermák. 

O studium projevilo zájem celkem 27 žáků z 6 gymnázií zřizovaných krajem. Jsou jimi: Gymnázium Aš, Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Gymnázium Cheb, První české gymnázium v Karlových Varech, Střední pedagogická škola, gymnázium a vyšší odborná škola Karlovy Vary a Gymnázium Ostrov. 

Centrum pro talentovanou mládež nabízí kurzy ve třech úrovních. Nejmladším žákům ve věku od 11 do 14 let je určen program Junior, jenž vytváří dobrý základ odborné angličtiny. Žák studuje předměty, které ho baví a získává tak v těchto předmětech náskok. Ve druhé variantě se žáci vzdělávají v oborech podle svého zájmu. Nadále se rozvíjejí v komunikaci a zvyšují svou úroveň odborné angličtiny. Nejnáročnější AP kurz je roven úrovni učiva prvních ročníků amerických univerzit. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!