Region: Karlovarský kraj připravuje nový moderní internetový portál

Region: Karlovarský kraj připravuje nový moderní internetový portál
Ve spolupráci s odbornou společností Macron Software připravuje Karlovarský kraj zcela novou podobu internetového informačního portálu. Občané regionu na portálu najdou nejen veškeré informace o službách krajského úřadu, dotacích a činnosti Karlovarského kraje, ale také zajímavosti z regionu.

V současnosti probíhá příprava struktury jednotlivých webů tak, aby odpovídaly potřebám uživatelů. „Dlouhodobě jsme se potýkali s tím, že internetové stránky Karlovarského kraje byly již zastaralé a nepřehledné, lidé na nich obtížně hledali potřebné informace. Naším cílem je proto informační portál zpřehlednit, nabídnout vstřícné uživatelské prostředí a lidem umožnit, aby se na webu snadno orientovali. Nyní jsme provedli revizi obsahu portálu, analýzu návštěvnosti, vyhodnotili jsme výsledky ze zveřejněného online dotazníku. V následující fázi se bude vytvářet finální informační architektura webu a během toho bude tým projektu pracovat také s dalšími výstupy uživatelského výzkumu,“ vysvětlil náměstek hejtmana Vojtěch Franta. Obsah portálu se přizpůsobí návštěvníkům podle toho, jestli jde o občany kraje, zástupce obcí, turisty, nebo podle témat zaměřených například na dotace, služby, atraktivity regionu.

Po dokončení informační architektury portálu se bude řešit grafika webu, ověření prototypu a technická analýza. „Úvodní jednání projektového týmu se uskutečnilo v srpnu letošního roku, se zadáním samotné realizace portálu počítáme v prosinci. Nové moderní stránky představíme v první polovině roku 2023,“ uzavřel Vojtěch Franta. 

Zdroj: Krajské listy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!