Region: Bude vaše čipová karta pro cestování platit i v roce 2024? (TV Západ)

Region: Bude vaše čipová karta pro cestování platit i v roce 2024? (TV Západ)
Od 1. ledna 2024 vyjedou na silnice Karlovarského kraje nové autobusy na CNG pohon. Hlavním provozovatelem bude Dopravní podnik Karlovy Vary spolu s menšími dopravci na Bochovsku, Toužimsku a Žluticku.

„V rámci Integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje jsme schvalovali tarify, které se váží k časovým jízdenkám ať sedmi denním nebo třiceti denním, které jsou podle jednotlivých zón schváleny pro celý Karlovarský kraj bez ohledu na to, jaký dopravce bude tu linku jezdit,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Pro cestující, kteří již disponují Karlovarskou, Chebskou, Plzeňskou kartou nebo tzv. Mariánkou, případně InKartou Českých drah, se nic nemění. Naopak čipové karty společností AKV či LIGNETA v nových autobusech nebudou funkční. Nové autobusy SOR Libchavy a Rošero jsou osazeny moderními odbavovacími strojky nové generace, které již nepracují se zastaralými čipovými kartami.

Jízdenka IDOK zakoupená a nahraná na výše uvedené čipové karty do konce roku 2023 bude uznávána po předložení papírového dokladu o nabytí nejvýše do 30. ledna 2024.

Čipové karty AKV a Ligneta zůstávají v platnosti výhradně v autobusech těchto dopravců. Pro uživatele MHD Sokolov se nic nemění. V systému integrované dopravy (IDOK) bude používání těchto karet ukončeno a cestující si pro tento účel pořídí kartu novou.

Více informací o výměně čipových karet naleznete na internetových stránkách informační kampaně Dopravního podniku Karlovy Vary – www.autobusempokraji.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!