Rady a tipy pro výběr správného jídelního stolu a židlí

Rady a tipy pro výběr správného jídelního stolu a židlí
Není tomu dlouho, co jsem kupovala nový jídelní stůl a židle, takže mám ještě v živé paměti, že může být výběr složitější, než by člověk čekal, ale především, že se dá při něm udělat hodně chyb. Proto se chci s Vámi v tomto článku podělit a několik rad a tipů, jak vhodný jídelní stůl a židle vybrat.

Jídelní židle nemusí být jen jídelní. Tomu je třeba přizpůsobit výběr.

V ideálním případě budete využívat stůl a židle pouze během jídla. V reálném světle je to ale často jinak a je třeba na to myslet. Především tam, kde není příliš prostoru a jednotlivé zóny se pak částečně smazávají. V takovém případě se často stává, že jídelní židle ke stolu slouží nejen k sezení u jídla, ale také například u počítače, během rodinných setkání apod. A tomu je pak třeba přizpůsobit její provedení. Pokud budete totiž na židli sedět pouze u jídla, pak není třeba žádné, nebo jen minimální polstrování, což je výhodné z hlediska údržby i ceny. V takovém případě můžete využít i plastové jídelní židle, které se snadno čistí- pěkné modely najdete např. na it-nabytek.cz, kteří se na tyto typy židlí specializují. Pokud ale budete na židlích sedět delší dobu, nebyla by obyčejná plastová židle to pravé a je třeba volit modely s měkkým polstrováním a ideálně i a čalouněním. Využít můžete také kombinaci dřevěné masivní židle a měkkého textilního podsedáku, případně může být zajímavou alternativou jídelní židle s polstrováním a koženkovým potahem- ta nabídne měkké sezení a přitom snadné čistění. Nevýhodou je neprodyšnost potahu.

U jídelního stolu je hlavním parametrem jeho velikost

Pokud procházíte stoly do jídelny a vybíráte ten pravý pro Vás, měli byste myslet především na to, kolik lidí se u něj bude scházet. A to jak v běžný den, ale případně i při různých rodinných setkáních, oslavách apod. Pokud Vám v běžný den dostačuje malý jídelní stůl, ale občas se Vám bude hodit stůl větší, pak pro Vás může být zajímavou možností nákup rozkládacího jídelního stolu. Rozkládací jídelní stoly jsou v dnešní době k dispozici v mnoha provedeních a vybírat můžete také ze spousty barev. Pozor si dávejte na mechanismus rozkládání, který by měl být co nejjednodušší a co nejbytelnější.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!