Radnice Prahy 7 získala Národní cenu za architekturu v kategorii renovace

Radnice Prahy 7 získala Národní cenu za architekturu v kategorii renovace
Radnice sedmé městské části zvítězila v soutěži Grand Prix Architektů – Národní cena za architekturu v kategorii renovace.

Soutěž od roku 1993 tradičně vyhlašuje česká Obec architektů. Do letošního 28. ročníku bylo nominováno rekordních 231 projektů z celé republiky. Radnice uspěla také v hlasování o cenu architektonické veřejnosti GROHE, kde obsadila druhé místo za dalším sedmičkovým projektem Kavárnou Kontejner na Ortenově náměstí

„Z ocenění máme obrovskou radost. Naše radnice zabodovala mezi významnými projekty z celé republiky a nás velmi těší, že zaujala nejen odbornou mezinárodní porotu, ale také veřejnost, která pro ni hlasovala. Velké díky patří všem, kteří se zasadili o to, že dnes máme vlastní přívětivou a moderní radnici a především pak týmu z Atelieru bod architekti, který dokázal staré administrativní budově v rámci kompletní rekonstrukce vtisknout novou atraktivní tvář,“ uvedl místostarosta Prahy 7 Pavel Zelenka, který měl projekt nové radnice Prahy 7 na starosti.

Praha 7 novou radnici otevřela v březnu roku 2020. Autory podoby rekonstrukce jsou Vojtěch Sosna, Jakub Straka a Jáchym Svoboda z Atelieru bod architekt, kteří byli vybráni na základě výsledků mezinárodní architektonické soutěže.

Radnice Prahy 7 uspěla v soutěži Grand Prix Architektů – Národní cena za architekturu v konkurenci 231 přihlášených projektů, ze kterých mezinárodní porota vybrala 55 finalistů. Vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích proběhlo ve slavnostních prostorách Betlémské kaple v úterý 9. 11. 2021.

Více informací o soutěži najdete na: www.grandprixarchitektu.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!