Proporce s krátkými převisy a designem zaměřeným na terén: Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

Proporce s krátkými převisy a designem zaměřeným na terén: Mercedes-AMG GLB 35 4Matic
Volitelný pohon všech kol 4MATIC a speciální off-roadové světlo, které pomáhá detekovat překážky před vozidlem při nízkých rychlostech – nový Mercedes-Benz GLB je všestranný SUV.

A prostorný rodinný vůz: je to první Mercedes-Benz v tomto segmentu, který je volitelně k dispozici jako sedmimístný. Dvě sedadla v řadě tři mohou používat osoby s výškou do 1,68 metru. S výkonnými a účinnými čtyřválcovými motory, nejnovějšími asistenčními systémy pro řízení s kooperativní podporou řidiče, intuitivně ovládaným informačním a zábavním systémem MBUX plus komplexním komfortním ovládáním ENERGIZING Comfort, nový člen rodiny (délka/šířka/výška: 4634/1834/ 1658 [1]milimetry) má všechny přednosti současné generace kompaktní třídy od Mercedes-Benz. Také ve startovních blocích: Nový Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC (kombinovaná spotřeba paliva: 7,6–7,5 l/100 km; kombinované emise CO 2 : 173–171 g/km) [2] jako bezkonkurenční alternativa v segmentu kompaktní SUV.

"GLB se také může pochlubit některými speciálními funkcemi, které jsme našim zákazníkům v tomto segmentu dříve nenabízeli, například sedm míst."
„Jeho ikonický design propůjčuje Mercedes-Benz GLB nezaměnitelný charakter SUV,“ říká Gorden Wagener, hlavní designér společnosti Daimler AG. "Čisté formy s redukovanými liniemi a výkonnými povrchy vyjadřují naši designovou filozofii smyslné čistoty."

S 2829 milimetry má GLB o deset centimetrů delší rozvor než například nová třída B. Spolu s funkčně orientovaným skleníkem je to rozhodující, pokud jde o velkorysý prostor. Prostor nad hlavou v první řadě sedadel je 1069 milimetrů – v tomto segmentu je to optimum. Efektivní prostor pro nohy v zadní části pětimístného vozu je s 967 milimetry na mimořádně pohodlné úrovni.

Objem zavazadlového prostoru 570 až 1805 litrů (údaje pro pětimístný vůz) se může pochlubit kvalitami kombi. Sklon opěradla je standardně nastavitelný v několika stupních. Volitelně lze druhou řadu posunout dopředu a dozadu. Díky tomu lze zavazadlový prostor zvětšit až o 190 litrů a využít jej všestranně. Více o variabilitě naleznete na další straně.

Příběh úspěchu: osmý model v rodině kompaktních vozů

Nové GLB se vyrábí v závodě Aguascalientes (Mexiko) a pro čínský trh v Pekingu. Uvedení na trh je plánováno na konec roku 2019.

S novým GLB se rodina kompaktních vozů od Mercedes-Benz nyní skládá z osmi modelů: Třída A, Třída A Sedan a Třída A Sedan, Třída B, CLA Coupé, CLA Shooting Brake a GLA s dlouhým rozvorem. již na trhu. V roce 2018 si mohlo kompaktní model převzít více než 609 000 zákazníků po celém světě. Od uvedení první třídy A v roce 1997 již Mercedes-Benz dodalo po celém světě více než sedm milionů vozů tohoto segmentu.

Připraveno k nástupu: až sedm míst

GLB je prvním kompaktním vozidlem Mercedes-Benz, které nabízí třetí řadu sedadel na přání se dvěma dalšími samostatnými sedadly. Sedadla nabízejí osobám do výšky 1,68 metru pohodlné množství prostoru. Rozsáhlá bezpečnostní výbava zahrnuje výsuvné opěrky hlavy, bezpečnostní pásy s předpínači pásů a omezovačem síly pásů na všech vnějších sedadlech, boční okenní airbag, který také chrání cestující ve třetí řadě sedadel, plus úchyty ISOFIX a TOP-Tether pro vhodné dětské sedačky. Lze je použít k upevnění až čtyř dětských sedaček ve druhé a třetí řadě sedadel.

Mezi komfortní detaily ve třetí řadě patří dva držáky nápojů mezi sedadly a dvě odkládací přihrádky s pogumovanou vložkou na levé a pravé straně v obložení zavazadlového prostoru, z nichž každá obsahuje USB port. Sedadla lze snížit tak, aby byla v jedné rovině s podlahou zavazadlového prostoru, aby se zavazadlový prostor zvětšil.

Na přání jsou pro GLB k dispozici LED High Performance světlomety a MULTIBEAM LED světlomety. Ty umožňují extrémně rychlé a přesné, elektronicky řízené nastavení světlometů podle aktuální dopravní situace.

Na přání jsou k dispozici také přední mlhové světlomety s technologií LED. Rozptylují světlo více než hlavní světlomety a lépe tak osvětlují okrajové oblasti. Jejich nízká poloha v předním nárazníku pomáhá snižovat riziko oslnění.

Modely 4MATIC s velkým mediálním displejem jsou dodávány s paketem Off-Road Engineering Package. V kombinaci s MULTIBEAM LED světlomety mají tyto modely speciální off-roadové světlo. To usnadňuje vidění překážek v nerovném terénu ve tmě. S terénním světlem se natáčecí světlo světlometů MULTIBEAM LED trvale rozsvítí až do rychlosti 50 km/h. Výsledkem je široké a jasné rozložení světla před vozidlem.

Vůz AMG GLB 35 4Matic
Převodovka:  AMG speedshift 8G
Objem: 1991
Výkon: 225kw/306k
Kombinovaná spotřeba: 7,6 – 7,5l/100km
Zrychlení: 5,2s
Nejvyšší rychlost: 250 km/h

Údaje pro pětimístný vůz. Uvedené hodnoty jsou naměřené "hodnoty CO 2 NEDC " v souladu s čl. 2 č. 1 Prováděcí nařízení (EU) 2017/1153. Údaje o spotřebě paliva byly vypočteny na základě těchto údajů. Jako základ pro výpočet daně z motorových vozidel může platit i vyšší částka. Více informací o dostupných vozidlech, včetně čísel WLTP.

Kontakty na prodejce v Plzeňském kraji najdete na: www.vsp-auto.cz/kontakty

VSP Auto, s.r.o.
Autorizovaný prodejce a opravce vozidel Mercedes-Benz
Domažlická 168, 318 00 Plzeň
Tel.: +420 725 782 332
Web: www.vsp-auto.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!