Proč cvičit jógu v těhotenství

Proč cvičit jógu v těhotenství
Pro některé ženy je jóga v těhotenství přirozené pokračování jejich životního stylu, ve kterém měla jóga vždy své místo. Pro jiné ženy je jóga prostředkem, jak se právě v tomto výjimečném období zastavit a více naslouchat svému tělu. Obě cesty k těhotenské józe jsou možné v havlíčkobrodském Pohybovém studiu Fanatic, kde můžete navštívit hodiny jógy pod vedením zkušené lektorky.

„Cílem cvičení jógy v těhotenství a po porodu je především uvolnění pánevní oblasti, otevírání kyčlí, protažení oblasti beder, posílení horní části těla a v neposlední řadě k relaxaci umožňující klidné propojení mysli maminky a miminka,“ popisuje Klára Kyselová, která jemně provádí nastávající maminky lekcemi gravid jógy v havlíčkobrodském Pohybovém studiu Fanatic.

Těhotenská jóga je specifická výběrem takových pozic, které ulevují tlaku rostoucího bříška na pánevní dno, močový měchýř i přetížení beder a také pozic, které usnadňují sestoupení miminka hlouběji do pánve a tím připravují k porodu.

Lektorka Klára Kyselová, zdůrazňuje, že kromě pečlivého výběru pozic, věnuje v těchto hodinách velkou pozornost správné technice dýchání. Hluboké vědomé dýchání velmi usnadňuje průběh těhotenství a samozřejmě samotný porod, dodává maminka dvou malých dětí Klárka.

Pohybové studio Fanatic najdete v Havlíčkově Brodě v Bělohradské ulici hned vedle prostorného parkoviště naproti poliklinice. Kromě jógy si zde můžete zacvičit i Pilates, Funkční trénink, Port De Bras, Step aerobik nebo Alpinning. Více informací najdete na www.pohybovestudiofanatic.cz nebo na Facebooku.

Komerční sdělení.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!