Praha 2 zřídila již čtvrtou dobíjecí stanici pro elektromobily

Praha 2 zřídila již čtvrtou dobíjecí stanici pro elektromobily
Místostarosta Prahy 2 Jan Korseska ve čtvrtek na Ostrčilově náměstí představil další veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily.

Radnice tak pokračuje v dílčích projektech Smart Cities a spolu s Pražskou energetikou, a. s., rozšiřuje vlastní dobíjecí síť pro elektromobily. Kromě pěti chytrých lamp nyní v Praze 2 zájemci naleznou i čtyři dobíjecí stanice.

„Těší mě, že Praha 2 je nadále průkopníkem v zavádění prvků Smart Cities. Byli jsme  první městskou částí, která iniciovala před lety instalaci tzv. chytrých multifunkčních lamp. A v nastaveném trendu maximálního využití moderních technologií hodláme pokračovat. V tuto chvíli máme vytipovány další lokality pro umístění dobíjecích stanic, a to v oblasti Podskalí a Nuslí,“ uvedl místostarosta Jan Korseska.

Právě spolupráce s Pražskou energetikou, a. s. vynesla Praze 2 ocenění v rámci III. ročníku soutěže Chytrá města pro budoucnost 2019. Ta probíhá každoročně pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Svazu měst a obcí České republiky a Asociace krajů České republiky a je zaměřena na inovace tzv. chytrých obcí, měst a krajů.

Spolu s ním novou veřejnou dobíjecí stanici představil Vojtěch Fried, manažer pro elektromobilitu z PRE, který uvedl: „Pokračujeme ve velmi dobré spolupráci s městskou částí Praha 2 a jsme rádi, že prakticky v centru našeho hlavního města můžeme dále rozšiřovat možnosti pro dobíjení elektroaut. Pražská energetika dnes provozuje ve své sítí PREpoint více než 250 dobíjecích stanic, u kterých se najednou může dobíjet více než 400 elektromobilů. Stanice stavíme po celé ČR, ale Praha je pro nás prioritou. Městskou část Praha 2 můžeme směle označit jako jednoho z nejlepších partnerů v této oblasti.“

Nová dobíjecí stanice patří také do sítě PREpoint, dobíjet u ní mohou všichni zaregistrovaní držitelé čipů od PRE nebo prostřednictvím aplikace PREcharge, která v mobilním telefonu navede uživatele k volné a funkční dobíjecí stanici a umožní dobíjení. Nabíjet elektromobil je také možné pro neregistrované uživatele pomocí QR kódu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!