Praha 2: Vybavujeme školy novou výpočetní technikou

Praha 2: Vybavujeme školy novou výpočetní technikou
Městská část Praha 2 vybavuje v těchto dnech své základní školy novou, moderní výpočetní technikou, jejíž výběr probíhal na základě konkrétních požadavků škol samotných.

Tam, kde je to potřeba, přispěla i na vylepšení IT infrastruktury. V rámci nově vznikajícího programu „Dvojka digitální“ vyčlenila radnice pro tyto účely ze svého rozpočtu 7 milionů korun. Praha 2 chce dlouhodobě pomáhat školám v oblasti IT s důrazem na využití moderních technologií ve vzdělávacím procesu.

„Tento školní rok, poznamenaný pandemií, byl náročný nejen pro děti, ale i pro učitele. Online výuka s sebou přinesla nové výzvy a nové nároky. A naši pedagogové v této nelehké zkoušce obstáli na výbornou. Za to jim patří obrovské poděkování. O to více jsem ráda, že kromě poděkování můžeme naše školy podpořit a přispět i k modernizaci výuky nákupem nových počítačů, notebooků, případně úpravami počítačové sítě, zkrátka podle toho, co která škola opravdu potřebuje,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová při předání 30 kusů nových notebooků určených pro mobilní výuku IT v Základní škole Kladská.
„S řediteli i pedagogy jsme v minulém roce opakovaně jednali a zjišťovali aktuální potřeby v jednotlivých školách. Ukázalo se, že nejčastějším požadavkem je upgrade stávajícího IT vybavení, tedy pořízení nových stolních počítačových sestav, pořízení mobilních učeben, interaktivních výukových panelů a v neposlední řadě i úpravy a posílení síťové infrastruktury. Požadavky jednotlivých škol jsme plně zohlednili ve výběrových řízeních a dnes předáváme první z dodávek. Mám z toho velikou radost,“ dodal Jan Kolář, místostarosta Prahy 2 pro oblast informatiky.

Devět z deseti základních škol zřizovaných Městskou částí Praha 2 obdrží nové vybavení ještě před začátkem nového školního roku. Na nový školní rok tak budou pedagogové v Praze 2 připraveni. Například základní škola Sázavská bude nově vybavena bezdrátovou technologií a školní budova ve Štěpánské se dokonce dočká kompletní rekonstrukce počítačové učebny.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!