Praha 2: Poplatky za předzahrádky odpustíme až do konce října

Praha 2: Poplatky za předzahrádky odpustíme až do konce října
Městská část Praha 2 pokračuje v pomoci podnikatelům a živnostníkům. Až do konce října tak mohou mít provozovny restaurační předzahrádky zcela zdarma.

Poplatky úředníci odpustili i dalším prodejcům a farmářům. Praha 2 jim tak chce alespoň částečně kompenzovat ztráty způsobené dopadem pandemie koronaviru a krizových opatření vlády. 

„Jen co se otevřely zahrádky, pomoc od pražského magistrátu ve formě prominutí místního poplatku za užívání veřejného prostranství končí. My na Praze 2 v tom své živnostníky a podnikatele nenecháme a věřím, že odpuštění poplatku za užívání předzahrádek a dalších prodejních zařízení, obzvlášť v letní sezóně, jistě ocení,“ uvedla místostarostka Prahy 2 pro oblast podnikání Alexandra Udženija.

Z rozhodnutí vyplývá, že se prominutí poplatku za užívání veřejného prostranství na území městské části Praha 2 vztahuje na všechny poplatníky, kteří mají umístěné zařízení sloužící pro poskytování prodeje a pocítili dopady mimořádné události, tedy pandemie a protikoronavirových opatření. Toto rozhodnutí samozřejmě poplatníky nezbavuje povinnosti řádně a včas splnit ohlašovací povinnost.

Podnikatele a živnostníky podporuje Praha 2 dlouhodobě a systematicky. Těm, kteří svou živnost provozují v nebytových prostorách městské části, v minulých měsících poskytla radnice slevy z nájmů, v případě zájmu umožnila odklad splátek a rozhodla také o zrušení valorizace nájemného pro rok 2020.

Poznámka redakce: 

Užitečné odkazy na PDF ke stažení

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!