Potůčky, Svatý Kříž: Na tržnicích proběhly dvě rozsáhlé preventivní akce

Potůčky, Svatý Kříž: Na tržnicích proběhly dvě rozsáhlé preventivní akce
Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pokračují v boji proti drogové kriminalitě. Také v měsíci květnu proběhlo policejní opatření s názvem Toxi prevence. Preventivní akce je zaměřena na problematické oblasti, především příhraniční tržnice. V květnu tak proběhly rozsáhle akce na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku a na tržnici na Svatém Kříži na Chebsku.

Kontroly byly zaměřené na odhalování držení a prodej omamných a psychotropních látek, zejména metamfetaminu a marihuany, s důrazem na distribuci a vývoz drog mimo území České republiky s cílem omezit dopady nelegální prvovýroby drog v České republice na drogovém trhu. Kontrolní činnost byla zaměřena také na kontrolu osob a jejich legálnosti vstupu, pobytu a dodržování povinností cizinců na území České republiky, kontrolu cestovních dokladů se zaměřením na jejich pravost, platnost a zjištění případných padělků. Policisté kontrolovali i cestovní a zdravotní pojištění cizinců.

Výkon služby je i nadále rozdělen do dvou úrovní. Předně výkon služby spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek Policie České republiky na tržnicích v příhraničí Karlovarského kraje a jejich blízkém okolí. V rámci druhé úrovně jsou prováděny preventivní kontroly většího rozsahu. Dále budou také prováděny velké společné kontrolní akce ve spolupráci s dalšími státními subjekty.

Během měsíce května proběhly dvě rozsáhlé preventivní akce. Dne 18. 5. 2019 na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku a dne 31. 5. 2019 na tržnici Svatý Kříž na Chebsku. Policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně psovoda se služebním psem na vyhledávání omamných a psychotropních látek zkontrolovali celkem 368 osob a 234 vozidel. Při akci bylo uloženo několik pokut, a to za přestupky v dopravě či za platnost, poškození nebo nepředložení dokladu potřebného ke vstupu do České republiky.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!