Policisté na Plzeňsku se zaměřili na motorkáře

Policisté na Plzeňsku se zaměřili na motorkáře
Policisté kontrolovali nejen technický stav motocyklů, ale i správný způsob jízdy a další podstatné vlivy pro bezpečnost v silničním provozu.

Policisté z Dopravního inspektorátu Plzeň - venkov v pátek 14. srpna 2015 realizovali dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na řidiče jednostopých vozidel. Jednalo se o dopravně bezpečnostní akci v rámci celého  Plzeňského kraje. Policisté kontrolovali nejen technický stav vozidel, ale i obecně daná pravidla v silničním provozu jako například správný způsob předjíždění, jízda v jízdních pruzích nebo dodržování předepsané rychlosti. Do akce byli tak nasazeni i policisté na motocyklech, kteří tak mohli lépe a efektivněji kontrolovat a monitorovat bezpečnost v silničním provozu. Policisté se však této specifické problematice v rámci běžného výkonu služby věnují i nadále bez ohledu na probíhající dopravně bezpečnostní akce. Akci plošně využili k preventivním účelům i policisté z oddělení tisku a prevence, kteří ve spolupráci se zástupcem Besipu předávali motocyklistům informační brožury bezpečné jízdy, reflexní vesty ke zvýšení jejich viditelnosti a motolékárničky první předlékařské pomoci.

Na tuto prevenci se policisté z oddělení tisku a prevence zaměří po celou letní sezónu, kdy ke své činnosti využijí spolupráce s policisty z dopravní policie a v rámci jejich běžného výkonu služby budou motocyklistům na vytipovaných stanovištích uvedené preventivní materiály předávat. Tyto akce jsou svým charakterem určeny především ke snížení celkové nehodovosti a snížení tak následků dopravních nehod.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!