Podzimní očkovací kampaň úspěšně pokračuje

Podzimní očkovací kampaň úspěšně pokračuje
Ministr Válek ji včera představil ve Fakultní nemocnici Brno

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek včera na další zastávce putovní výstavy představil očkovací kampaň s názvem „Očkujeme se pro život beze strachu.“ Tentokrát ve Fakultní nemocnici Brno, kam pozval i hlavní tvář kampaně, herce Petra Čtvrtníčka. Ten se navíc na akci nechal naočkovat druhou posilovací dávkou.

Kampaň má lidem připomenout preventivní protiepidemická opatření a podpořit jejich zájem o očkování. A to nejen proti nemoci covid-19, jejíž podzimní vlnu zdravotníci očekávají.

„Každý má možnost se očkováním chránit proti těžkému průběhu onemocnění covid-19. Česká republika má k dispozici dostatek vakcín, které jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Prosím, očkujte se, zdraví přeje připraveným,“ zdůraznil v Brně ministr Válek.

Fakultní nemocnice Brno nabízí možnost očkování proti covidu-19 každý pracovní den kromě středy, a to v Očkovacím centru v pavilonu P.

„Covid je mezi námi už dost dlouho, aby ho společnost mohla přijmout podobně jako chřipku. Je nutné se chránit a očkovat, protože i na chřipku se umírá. Hromadné očkování proti covidu je pořád velmi důležité, protože chrání starší osoby a ty, kteří mají oslabenou imunitu nebo jiná závažná onemocnění, a posiluje imunitu populace do doby, než se vytvoří masivní komunitní odolnost proti nákaze koronavirem. Nicméně je potřeba nezapomínat na zodpovědnost a chovat se ohleduplně vůči ostatním, ať už člověk pociťuje příznaky jakéhokoli onemocnění,“ připomněl ředitel FN Brno Ivo Rovný.

Kampaň, jejíž součástí je také rozsáhlá informační putovní výstava, má za cíl také připomenout preventivní opatření, která zabraňují šíření infekčních nemocí. Jde zejména o nošení ochrany dýchacích cest ve zdravotnických zařízeních, domovech pro seniory anebo ve špatně větratelných prostorech s velkou koncentrací lidí. Svou tvář i hlas jí propůjčil herec Petr Čtvrtníček, který se dnes ve Fakultní nemocnici nechal naočkovat druhou posilovací dávkou proti covid-19.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!